Tilbys 30 millioner i erstatning

Aviskonsern blar opp til drapsoffer-familie etter telefonhacking-skandale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

News International tilbyr familien til Milly Dowler rekordhøye tre millioner pund, eller nærmere 30 millioner kroner, i erstatning og oppreisning etter at mobilen til datteren deres ble avlyttet. Dette er den høyeste utbetalingen gjort av en avis noensinne, ifølge The Guardian.

Les også: Mediegigant innrømmer hacking

Familiens advokat skal på forhånd ha krevd 3,5 millioner pund, og forhandlingene er ennå ikke avsluttet. I forliket inngår en donasjon til veldedighet på én million pund fra medieeieren selv, Rupert Murdoch.

Her sier Murdoch unnskyld

Ga falskt håp om liv

Milly Dowler (13) forsvant i mars 2002 og ble senere funnet drept. I juli i år ble det kjent at den nå nedlagte avisen News of the World hadde hacket mobiltelefonen hennes. Ved å slette meldinger på mobilsvareren for å gjøre plass til mer opptak, ga de familien falsk håp om at datteren fremdeles var i live.

Les også: Avis hacket drapsoffer

Avisen ble lagt ned i sommer, og mange av sjefene måtte etter at skandalen ble kjent. Rupert Murdoch la seg helt flat da han møtte Dowler-familien i juli. «Jeg er veldig, veldig lei meg», skal han ha sagt mens han holdt hodet i hendene.

Nye utspørringer

Ifølge kilder The Guardian har snakket med, kan det tyde på at partene blir enige om et forlik allerede denne uken.

- News International bekrefter at de er i forhandlinger med Dowler-familien om deres kompensasjon. Ingen avtale er nådd, men vi håper å avslutte diskusjonene så raskt som mulig, sa en talskvinne for selskapet i går, ifølge The Independent.

Skuespilleren Sienna Miller har tidligere akseptert et tilbud på 100.000 pund etter at den samme avisen telefonavlyttet henne. Sjefen for det britiske fotballforbudet, Gordon Taylor, er tilkjent 700.000 pund.

Politikerne i Storbritannia strever med å finne ut hvem i avisene som kjente til avlyttingvirksomheten. I forrige uke ble det klart at de gjerne vil spørre ut James Murdoch, Ruperts sønn, en gang til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden