Jens snakket ut hos CNN

Jens Stoltenberg gjestet Piers Morgan i CNN mandag. Foto: CNN
Jens Stoltenberg gjestet Piers Morgan i CNN mandag. Foto: CNN

- Det har vært veldig sterkt for meg personlig, sa Jens Stoltenberg da han snakket om 22. juli på Piers Morgans talkshow.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag var statsminister Jens Stoltenberg invitert til den amerikanske TV-stjernen Piers Morgans talkshow på CNN. Foran millioner av TV-seere snakket Stoltenberg om hvordan han opplevde terrorangrepene 22. juli (se video nederst i artikkelen).

Programlederen innledet med å spørre om Stoltenberg har klart å forstå det som skjedde.

- Ikke fullstendig. Jeg tror ingen virkelig kan forstå hva som skjedde 22. juli. Vi var forberedt på terrorangrep, men å se én mann gjøre så mye skade mot så mange mennesker, er mer enn noen kunne forestille seg, svarte Stoltenberg.

Les også: Stoltenberg skrev tale til Utøya da det smalt

Hjemme da det smalt

Stoltenberg fortalte at han var på hjemmekontoret sitt da bomben gikk av i regjeringskvartalet. Han ble oppringt av medarbeidere som spurte om han var skadet.

- Det var først da to av mine medarbeidere kom hjem til meg med sårskader og blod på klærne, at jeg forsto omfanget av eksplosjonen, sa Stoltenberg til CNN.

Les også: Stoltenberg tok farvel med kjær kollega

Kjente flere ofre

Stoltenberg har vært på Utøya hver eneste sommer siden 1974. Han fortalte at tiden etter 22. juli har vært tung for ham personlig, siden han kjente flere av ofrene.

- Jeg kjente flere av de som døde. Noen har jeg kjent siden 80-tallet. Jeg kjenner også foreldrene og slektningene til mange av de som ble rammet på Utøya. Det har vært svært sterkt for meg personlig, i tillegg til at jeg har måttet kombinere det med rollen som statsminister for et land som har blitt angrepet på en så brutal måte, sa Stoltenberg.

Piers Morgan har blitt en av USAs mest profilerte TV-stjerner etter at han tok over sendetiden til CNN-legenden Larry King, som la ned sitt populære program «Larry King Live» i januar.

Se intervjuet hos Piers Morgan her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden