Politiet vil finne Breiviks spillvenner

PÅ VAKT: Væpnet politi passet på da fangetransporten med terrorsiktede Anders Behring Breivik ankom Oslo tinghus til fenglingsmøtet mandag. Foto: AFP.
PÅ VAKT: Væpnet politi passet på da fangetransporten med terrorsiktede Anders Behring Breivik ankom Oslo tinghus til fenglingsmøtet mandag. Foto: AFP.

Politiet har bedt produsenten av spillet World of Warcraft om hjelp til å finne personer terrorsiktede Anders Behring Breivik spilte mot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG skal det være særlig seks ulike spillere som politiet konsentrerer seg om. Politiet mistenker ifølge avisa at Breivik kommuniserte med flere av personene han spilte mot.

– Vi ønsker å snakke med disse personene. Befinner de seg i utlandet, så finner vi dem. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere mer om World of Warcraft, sier politiadvokat Christian Hatlo.

Det er på bakgrunn av gjennomgangen av Breiviks PC og hans aktivitet på internett at politiet har startet jakten på blant annet spillvenner av den terrorsiktede.

– Vi går gjennom alt hva han har gjort og hvem han har hatt kontakt med, både når det gjelder World of Warcraft, Facebook, e-post og andre steder hvor han har hatt kontakt med andre, sier Hatlo.

Brevik har i avhør fortalt at han brukte mye tid på spillet World of Warcraft, noe han også omtaler i teksten han sendte til en mengde mottakere samme dag som han gjennomførte terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya. 32-åringen har tidligere forklart sine bevegelser på Utøya som om han befant seg i et voldelig dataspill. For sju år siden tok han et friår for å kunne konsentrere seg om spillet på heltid.

Les også: Helsepersonell tilbake på Utøya

Les flere nyheter

Personvernpolicy