Slik føles det å fly over jorden

Denne spektakulære utsikten har mannskapet om bord på ISS 14 ganger per døgn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Len deg godt tilbake i stolen nå, og bli med på en spektakulær flygetur over vår blå planet slik den fremstår fra 350 kilometers høyde.

Dette er nemlig utsikten mannskapet om bord på den internasjonale romstasjonen ISS har hele 14 ganger per døgn på sin rasende ferd over klinkekulen vi bor på.

Det er naturfagslæreren James Drake som har laget den imponerende videoen som nå går sin seiersgang på Internett.

Les også: Se himmelen over verdens tørreste sted

Ved å laste ned 600 bilder tatt fra ISS og redigere dem sammen, fikk Drake en 60-sekunders video som viser den unike reisen fra Nord Amerika og ned til Antarktis.

Blant byene som er lyst opp på ferden er Vancouver, Seattle, Portland, San Fransisco og Los Angeles. Videre blir du tatt med på en flytur over Mexico By samt andre små og store steder langs vestkysten av Sør Amerika.

Den tynne stripen med farger du ser over horisonten, skal ifølge Discovery News være Jordens ionosfære. Ionosfæren er den øverste delen av jordatmosfæren og skiller seg fra atmosfæren under ved at den blir ionisert av solstråling.

Se den imponerende videoen øverst i artikkelen, og glem for all del heller ikke å se Discovery Channels fine hyllest av Jorden - og alt det gode den står for: Boom De Ah Dah!

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden