United til topps etter underholdende toppkamp

Wayne Rooney misset grundig med dette straffesparket, men Manchester United kunne likevel feire årets femte strake triumf mot Chelsea. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble.

Manchester United troner alene øverst på Premier League-tabellen etter 3-1-seier over Chelsea på Old Trafford søndag.

Manchester Uniteds Nani var en av de mest toneangivende spillerne på banen og mener hjemmelaget tok en fortjent seier.

– Det var en kamp med mange sjanser til begge lagene, men jeg synes vår prestasjon var bedre enn deres. Resultatet sier alt. Vi hadde flest sjanser, hadde én straffe og skulle hatt enda en i situasjonen med «Chicharito», sa Nani til Skys Sports.

Chelsea-manager André Villas-Boas var, kanskje ikke så overraskende, uenig med United-spilleren.

– Dette var en merkelig kamp. Det var veldig og åpent og mange sjanser. Vi kunne ha hatt mer hell på vår side og fått flere mål. Vi kunne også scoret først, mente den ferske Chelsea-sjefen.

– Vi svarte bra i annen omgang. Nanis mål var en drømmescoring, mens det tredje målet var en rikosjett som gikk Uniteds vei. Sånt skjer. Vi kunne fått mer ut av dette. Lagene var jevne, men det er fortsatt tidlig i sesongen. Manchester City tapte poeng i dag, og det var det ingen som ventet. Ting kan fortsatt skje, la han til.

God underholdning

Kampen bød på både minneverdige mål og spektakulære bom i begge ender av banen. Oppgjørets første mål var nok kanskje ikke det mest minneverdige. Etter åtte minutter så både målscorer Chris Smalling og minst én United-spiller til ut til å være offside da Ashley Youngs presise frispark ble nikket i mål fra kort hold.

Fernando Torres og Ramires hadde misbrukt store mulighet for gjestene da Nani, igjen etter en mistenkt offside, avanserte innover fra høyresiden og banket inn 2-0 i krysset bak Petr Cech.

– Jeg har scoret noen mål som er vanskelige å utføre tidligere, men har ikke sett scoringen selv. Jeg bare spiller til dommeren blåser og tenker ikke på om det var offside, sa Nani om fulltrefferen.

Rett før pause spratt ballen Uniteds vei da Phil Jones hadde kjempet fram ballen til Nani inne i Chelsea-feltet. Etter en mislykket John Terry-klarering via Nani kunne Wayne Rooney enkelt sette inn 3-0 i åpent mål.

Fra fantastisk til elendig

Fernando Torres startet annen omgang med å chippe ballen på utsøkt vis over David de Gea allerede før det var spilt et minutt.

Rooney burde ha satt spikeren i kista fra straffemerket ti minutter etter pause, men sendte ballen langt opp på tribunen etter å ha sklidd i tilløpet.

Senere i omgangen satte landslagsspissen ballen i stolpen, før Javier Hernández fulgte opp med å banke ballen i nettveggen på returen. Rett etter missen ble Hernández grisetaklet av Ashley Cole, men dommer Phil Dowd dømte ikke straffe denne gangen, selv om Cole fikk gult kort.

Fernando Torres kunne så skapt spenning igjen de siste snaue ti minuttene, men den dyrinnkjøpte spissen skjøt utenfor etter å ha rundet David de Gea.

På overtid kom både Rooney og innbytter Dimitar Berbatov alene mot Cech, men etter en svak pasning fra førstnevnte ble Berbatovs forsøk reddet på streken av Ashley Cole.