Solbakken-triumf i lokaloppgjøret

Kölns prestasjoner i Bundesliga har svingt voldsomt de siste ukene. Men lørdag kunne Kölns trener Ståle Solbakken endelig slippe jubelen løs. Foto: AFP / Scanpix.

Ståle Solbakken feiret en etterlengtet triumf da han førte Köln til knusende 4-1-seier i lokaloppgjøret mot Leverkusen lørdag.

Spissene Lukas Podolski og Milivoje Novakovic spilte en praktkamp og hadde hovedrollene på banen da forstadsklubben ble slått på bortebane for første gang på 15 år.

Kölns prestasjoner i Bundesliga har svingt voldsomt de siste ukene.

Forrige helg måtte klubben tåle et nytt hjemmetap mot overkommelige Nürnberg etter å ha spilt over en omgang med én spiller mer på banen.

I lørdagens bortekamp mot Leverkusen var flyten plutselig tilbake for laget til Solbakken. Stjernespillere som Michael Ballack, Simon Rolfes og André Schürrle ble overrumplet av Kölns velfungerende offensive spill.

Etter en første omgang der vertene hadde hatt det meste av mulighetene slo plutselig samarbeidet mellom Kölns spisspar Lukas Podolski og Milivoje Novakovic gnister. Ett minutt før lagene skulle gå til pause mottok slovenske Novakovic ballen fra Podolski og ekspederte den videre i mål bak Bernd Leno.

Bare to minutter etter hvilen var det Podolskis venstrefot som overlistet Leverkusen-målvakten. Milivoje Novakovic hadde den målgivende pasningen. Men det stoppet ikke der for Kölns storspillende duo.

Podolski fant nettet på nytt etter 54 minutter spill med et skudd fra distanse. Novakovic var igjen nest sist på ballen.

Simon Rolfes reduserte én gang for hjemmelaget, men fjorårets sølvlag i Bundesliga kom ikke nærmere. På overtid måtte André Schürrle i tillegg marsjere i dusjen før resten etter å ha pådratt seg rødt kort.

Kort tid senere sørget Kölns Mato Jajalo for 4-1 og en fullstendig ydmykelse for hjemmelaget.

Leverkusen var ute etter revansj lørdag, for Kölns 2-0-seier på hjemmebane i serieinnspurten i vår var ødeleggende for lagets gullhåp. I stedet ble det et knusende hjemmenederlag.