Ojo ordnet Brann-seier mot Haugesund

Branns  Kim Ojo scoret kampens eneste mål. Her blir han gratulert av Diego Guostavino og Kristoffer Larsen rett etter kampen
Foto: Scanpix.
Branns Kim Ojo scoret kampens eneste mål. Her blir han gratulert av Diego Guostavino og Kristoffer Larsen rett etter kampen Foto: Scanpix.

Branns Kim Ojo avgjorde syv minutter før slutt og sikret 1-0 seier i medaljekampen mot Haugesund i fredagens eliteseriekamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann – Haugesund 1-0

Brann – Haugesund 1-0 (0-0)

13.032 tilskuere

Mål: 1-0 Kim Ojo (83).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Birkir Már Sævarsson, Lars Grorud, Kim Ojo, Brann, Nikola Djurdjic, Haugesund.

Lagene:

Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski – Birkir Már Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Lars Grorud, Hassan El Fakiri – Erik Mjelde (Tadas Labukas fra 83.), Fredrik Haugen – Bjørnar Holmvik (Maximiliano Bajter fra 61.), Diego Guastavino, Chukwuma «Bentley» Akabueze (Kristoffer Larsen fra 76.) – Kim Ojo.

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen – Chris Pozniak, Vegard Skjerve, Umaru Bangura, Joakim Våge Nilsen – Daniel José Bamberg, Trygve Nygaard, Ugonna Anyora (Eirik Mæland fra 85.), Tor Arne Andreassen (Are Tronseth fra 88.) – Nikola Djurdjic, Alexander Toft Søderlund.

Nigerianeren startet sesongen friskt for rødtrøyene, men i de siste kampene har det gått tregere for 22-åringen. Kun en nettkjenning på de siste seks seriekampene har vært uvant kost for Branns toppscorer.

Mot Haugesund satte den tidligere Nybergsund-spilleren inn sitt 12.-mål for sesongen. Dermed klatrer bergenserne opp på like mange poeng som Tromsø på sølvplass, men med to kamper mer spilt.

– Dette var en jevn kamp, som kunne ha vippet begge veier. Vi vant fordi vi hadde kvaliteter i laget som gjorde at vi kunne ta hjem seieren, og Kim Ojo var veldig viktig, slo Brann-trener Rune Skarsfjord fast overfor NTB.

Haugesund har til gode å slå Brann i en seriekamp, og klarte det heller ikke i tiende forsøk. Jostein Grindhaugs mannskap har klatret jevnt og trutt på tabellen etter en trøblete innledning på sesongen, og «araberne» gjorde et hederlig forsøk på å sikre seg poeng i Bergen.

– Jeg er fornøyd med gjennomføringen av kampen, men skuffet over at det ikke ble poeng, for nå er vi definitivt hektet av i medaljekampen, sa Jostein Grindhaug.

Frisk åpning

De drøye 13.000 tilskuerne var vitne til et fartsfylt åpningskvarter. Allerede før minuttet var passert, dro Nikola Djurdjic seg forbi Lars Grorud i Brann-forsvaret. Han kom alene med Piotr Leciejewski, som fikk stoppet skuddforsøket.

Bergenserne kom til hektene etter hvert, og Erik Mjelde var et skonummer fra å gi vertene ledelsen etter 10 minutter. Minuttet senere var Branns kaptein på farten igjen, men Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen fikk avverget.

Gjestene hadde også sine muligheter, og spissene Alexander Søderlund og Djurjic var en konstant trussel for gjesteforsvaret. Søderlund gikk i bakken midtveis i 1.-omgang, etter å ha kommet seg fri fra Zsolt Korcsmár, men dommer Espen Berntsen vinket spillet videre.

– Jeg synes dette var en bra kamp for Haugesund, og med litt mer effektivitet kunne det blitt poeng, mente Haugesund-trener Jostein Grindhaug. Han sa også at han hadde sett straffesituasjonen, som det var mye oppmerksomhet rundt, på video, og mente det ikke var noen soleklar straffe.

Ojo avgjorde

Også hjemmelaget ville ha straffe da Kim Ojo ble spilt igjen mot Per Morten Kristiansen 10 minutter ut i 2.-omgang. Begge spillerne bommet på ballen, men Kristiansen taklet Ojo ureglementert, som bakerste spiller. Berntsen lot også den situasjonen passere, og Kristiansen kunne puste lettet ut, for han fikk fortsette kampen ut.

Avgjørelsen falt syv minutter før slutt. Vertene fikk frispark like ved cornerflagget på Haugesunds venstreside. Diego Guastavinos innlegg fant Kim Ojo, og han steg til værs og headet vertene til tre svært viktige poeng.

Neste kamp for bergenserne er semifinale i cupen mot Fredrikstad, i det som kan ende i en jubelsesong for de nederlagsdømte.– Vi ser ikke på tabellen, men jeg må få si at vi er veldig glade for at vi slipper å tenke på nedrykk, sa Rune Skarsfjord, som la til at han gleder seg til semifinalen i cupen.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden