Steffen (18) omkom på sin første tur som lærling

Steffen Ulvatne mistet livet på sin første tur som lærling. Foto: Privat
Steffen Ulvatne mistet livet på sin første tur som lærling. Foto: Privat
Artikkelen fortsetter under annonsen

Steffen Ulvatne hadde vært lærling på MS Nordlys i ti dager da ulykken skjedde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Geir Terje Isaksen (57) og Steffen Ulvatne (18) som omkom i brannen på hurtigruteskipet Nordlys torsdag. De to døde i eksplosjonen på Nordlys da passasjerskipet lå utenfor Ålesund.

Isaksen var fra Tverlandet utenfor Bodø, mens Ulvatne var fra Honningsvåg i Finnmark, opplyser politiet. Geir Terje Isaksen ble ansatt i Hurtigruta i 1999, og var nå maskinsjef om bord i «Nordlys».

18 år gamle Ulvatne hadde bare vært lærling på skipet i ti dager da ulykken skjedde. Han var på sin første tur etter å ha mønstret på i Bergen.

Les også: To Hurtigruten-ansatte omkom

- Viktig å samles

Kommunen opprettet et kriseteam allerede torsdag kveld. Da var også venner og pårørende av 18-åringen samlet ved Nordkapp maritime fagskole og videregående skole.

Sokneprest i Nordkapp, Omar Haugli, er blant dem som følger opp de pårørende. Han har møtt ungdomsmiljøet, og forteller om ungdommer som tar godt vare på hverandre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er et samfunn der veldig mange bli berørt når noe sånt skjer. Det viktige nå er å få være sammen og å støtte hverandre, sier Haugli til ABC Nyheter.

Ulvatne var blant annet engasjert i Nordkapp filmfestival, som pågår i Honningsvåg nå. Mange er samlet i den forbindelse.

– Vi skulle åpne, og så får vi beskjed om at en av dem som har vært med oss i festivalen siden vi startet, og har jobbet for oss, hadde gått bort, sier Tore Fosse i Nordkapp filmfestival til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Kjekk ungdom

Ordfører Kristina Hansen i Nordkapp kommune sier til NRK at det lille samfunnet i Honningsvåg er preget av nyheten om at en av deres unge mistet livet i ulykken.

– Det er en dempet stemning, og folk er i sjokk. Særlig i ungdomsmiljøet, sier Nordkapp-ordføreren.

Les også: To fortsatt alvorlig skadet

På den omkomne 18-åringens Facebook-side har det strømmet på med kondolanser og beskjeder fra venner og kjente. 18-åringen skildres som en kjekk ungdom også av rektor på skolen.

– Vi er i sjokk og i sorg. Han var en kjekk ungdom, han var sentral i bygda. Han skulle bli sjømann, sier rektor John Arne Andersen til Dagbladet.

Les også: - Fryktelig tungt

– Han hadde en stor omgangskrets og var en solid venn, sier lensmann Runar Elde til NRK.no.

Les også: Forsøker å redde Nordlys