Steffen (18) omkom på sin første tur som lærling

Steffen Ulvatne mistet livet på sin første tur som lærling. Foto: Privat
Steffen Ulvatne mistet livet på sin første tur som lærling. Foto: Privat

Steffen Ulvatne hadde vært lærling på MS Nordlys i ti dager da ulykken skjedde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Geir Terje Isaksen (57) og Steffen Ulvatne (18) som omkom i brannen på hurtigruteskipet Nordlys torsdag. De to døde i eksplosjonen på Nordlys da passasjerskipet lå utenfor Ålesund.

Isaksen var fra Tverlandet utenfor Bodø, mens Ulvatne var fra Honningsvåg i Finnmark, opplyser politiet. Geir Terje Isaksen ble ansatt i Hurtigruta i 1999, og var nå maskinsjef om bord i «Nordlys».

18 år gamle Ulvatne hadde bare vært lærling på skipet i ti dager da ulykken skjedde. Han var på sin første tur etter å ha mønstret på i Bergen.

Les også: To Hurtigruten-ansatte omkom

- Viktig å samles

Kommunen opprettet et kriseteam allerede torsdag kveld. Da var også venner og pårørende av 18-åringen samlet ved Nordkapp maritime fagskole og videregående skole.

Sokneprest i Nordkapp, Omar Haugli, er blant dem som følger opp de pårørende. Han har møtt ungdomsmiljøet, og forteller om ungdommer som tar godt vare på hverandre.

- Dette er et samfunn der veldig mange bli berørt når noe sånt skjer. Det viktige nå er å få være sammen og å støtte hverandre, sier Haugli til ABC Nyheter.

Ulvatne var blant annet engasjert i Nordkapp filmfestival, som pågår i Honningsvåg nå. Mange er samlet i den forbindelse.

– Vi skulle åpne, og så får vi beskjed om at en av dem som har vært med oss i festivalen siden vi startet, og har jobbet for oss, hadde gått bort, sier Tore Fosse i Nordkapp filmfestival til NRK.no.

- Kjekk ungdom

Ordfører Kristina Hansen i Nordkapp kommune sier til NRK at det lille samfunnet i Honningsvåg er preget av nyheten om at en av deres unge mistet livet i ulykken.

– Det er en dempet stemning, og folk er i sjokk. Særlig i ungdomsmiljøet, sier Nordkapp-ordføreren.

Les også: To fortsatt alvorlig skadet

På den omkomne 18-åringens Facebook-side har det strømmet på med kondolanser og beskjeder fra venner og kjente. 18-åringen skildres som en kjekk ungdom også av rektor på skolen.

– Vi er i sjokk og i sorg. Han var en kjekk ungdom, han var sentral i bygda. Han skulle bli sjømann, sier rektor John Arne Andersen til Dagbladet.

Les også: - Fryktelig tungt

– Han hadde en stor omgangskrets og var en solid venn, sier lensmann Runar Elde til NRK.no.

Les også: Forsøker å redde Nordlys

Personvernpolicy