Twitter snart på norsk

Mikrobloggtjenesten Twitter kommer snart i norsk versjon. Foto: Colourbox.com
Mikrobloggtjenesten Twitter kommer snart i norsk versjon. Foto: Colourbox.com

Twitter lanseres i dag på fem nye språk, alle asiatiske, mens seks nye versjoner er under utvikling, blant dem norsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Twitter:

Twitter er et amerikansk gratis nettsamfunn og en mikrobloggingtjeneste som lar brukerne sende og lese andre brukeres oppdateringer (på engelsk kalt tweets), som er tekstbaserte meldinger bestående av inntil 140 tegn.

Oppdateringene vises på brukerens profilside og mottas av andre brukere som har valgt å abonnere på nettopp denne brukerens meldinger. De fleste brukere velger at oppdateringene sine skal være åpne til å leses for alle, men det er også mulig å begrense mottakerne. Brukere kan lese motta oppdateringene på nettsiden til Twitter, via SMS, RSS, e-post eller ved hjelp av egne programmer og applikasjoner på mobiltelefoner og nettbrett.

Twitter begynte som et forsknings- og utviklingsprosjekt hos selskapet Obvious i San Francisco i mars 2006 og ble først kun benyttet innad i selskapet. Det ble lansert for allmennheten i oktober 2006. I november 2008 ble det anslått at Twitter hadde fire-fem millioner registrerte brukerkontoer.

Twitter bruker språkplattformer på engelsk og japansk; japanerne var i 2008 den nest mest flittige brukernasjonen for tjenesten. Det skal være rundt 20.000 nordmenn som bruker Twitter.

Ordet twitter betyr kvitring, som i fuglekvitring.

(Kilde: Wikipedia)

Les mer om Twitter her

I dag lanseres Twitter på fem nye asiatiske språk, balnt dem kinesisk, mens seks nye er under utvikling; norsk, svensk, dansk, finsk, polsk og ungarsk.

Det er Twitter selv som melder dette i dag.

Med dagens lansering finnes Twitter nå på 17 språk totalt, men vil snart være oppe i 23.

Populariteten til tjenesten er stadig økende, og nylig ble det kjent at Twitter har mer enn 200 millioner registrerte brukere. 100 millioner av disse er definert som aktive brukere, som betyr at de logger seg inn på tjenesten minst en gang i måneden.

Les også: Twitter passerer 100 millioner aktive brukere

Halvparten av disse igjen, 50 millioner, bruker tjenesten daglig. Det er en økning på 82 prosent bare siden nyttår.

Til tross for at så mange som 40 prosent av Twitters registrerte brukere ikke har lagt ut en eneste melding den siste måneden, melder selskapet at de hver femte dag registrerer en milliard nye meldinger. I snitt skrives det 230 millioner Twitter-meldinger daglig.

Les også: Facebook utsetter børsnotering

Rekorden for antall meldinger på én dag ble satt søndag 28. august 2011. Da ble det registrert 8.900 meldinger i sekundet.

De mest populære temaene den dagen var den ferske nyheten om Beyoncés graviditet og orkanen «Irene» sine herjinger på den amerikanske østkysten.

Les også: - Twitter og sms gir barna poetiske ferdigheter

Det sosiale nettverket regner med å få ytterligere 26 millioner nye brukere innen utgangen av året.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden