- En vegg av svart røyk

Hurtigruta brenner ved kai i Ålesund. Tolv personer er brakt til sykehus etter brannen. Det brenner fortsatt i hurtigruteskipet, men de fleste er evakuert. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
Hurtigruta brenner ved kai i Ålesund. Tolv personer er brakt til sykehus etter brannen. Det brenner fortsatt i hurtigruteskipet, men de fleste er evakuert. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

Det var synet som møtte passasjerer og ansatte om bord på MS Nordlys. Evakueringen foregikk uten panikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inga Hagen jobbet om bord MS «Nordlys» da skipet begynte å brenne.

- Det kom en vegg av svart røyk opp gjennom alt av kanaler. Det var en fæl lukt og dramatisk, sier Hagen Dagbladet.no.

Hagen var på sin første tur som kjøkkenmedarbeider.

- Ekkel røyk

Harald Sundberg (33) fra Bergen er av de 235 passasjerene som ble evakuert fra Nordlys torsdag formiddag. Til VG Nett forteller han om en intens brannlukt og en voldsom røykutvikling.

– Jeg satt i restauranten sammen med en australsk passasjer og spiste frokost. Hun spurte om jeg kjente den rare lukten, og det gjorde jeg. Vi begynte å bevege oss ut av frokostsalen på fjerde dekk da vi så røyken, forteller Sundberg til VG Nett.

- Det kom en del røyk ut fra kjøkkenet, så jeg mistenkte først at brannen hadde startet der. Men da vi kom ut på dekk så vi at det veltet røyk ut av skorsteinen. Det var ikke vanlig røyk, men tung og ekkel røyk. Den må ha inneholdt en del kjemikalier, sier Sundberg.

Les også: Storbrann på Hurtigruten

Han forteller at noen av passasjerene ble dårlige.

- Stemningen i livbåtene var rolig, selv om det var noen passasjerer som spøy og ble dårlige. Nå sitter vi på et hotell i Ålesund og blir tatt hånd om av redningspersonell, sier Sundberg.

Ingen panikk

Passasjerer på det brennende hurtigruteskipet Nordlys opplevde ikke panikk da de måtte evakuere.

– Vi trodde først at vi ble kalt opp på dekk for å se en turistattraksjon, forteller passasjer
Janice Windor fra California, til Aftenposten.no.

Vel oppe på dekk fikk hun og de andre utdelt redningsvest og beskjed om å gå i livbåter.

Ifølge Hovedredningssentralen i Sør-Norge ser evakueringen ut til å ha gått greit.

De danske passasjerene Benedikte Skovsted og Heidi Groth forteller til Sunnmørspostens nettutgave at det ikke oppsto noen panikk under evakueringen.

– Det gikk greit. Vi merket først litt røyk på femte dekk, men det var ingen panikk om bord. Mannskapet har taklet situasjonen profesjonelt, sier de to.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden