Oslos politimester vil ha et ekstra politihelikopter

Gjengedal vil unngå at Oslo igjen står uten helikopterberedskap og vil derfor ha døgnbemanning og et ekstra helikopter, skriver Aftenposten. Foto: Scanpix.
Gjengedal vil unngå at Oslo igjen står uten helikopterberedskap og vil derfor ha døgnbemanning og et ekstra helikopter, skriver Aftenposten. Foto: Scanpix.

Politimester Anstein Gjengedal i Oslo politidistrikt har bedt om et ekstra politihelikopter. Hans ønske får støtte fra politidirektør Øystein Mæland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har kun ett politihelikopter. Helikopteret sto på bakken i hele juli måned for å spare penger.

Mannskapet ble beordret på ferie i denne perioden.

22. juli ville mannskapet avbryte ferien og stille opp for å bistå i terrorsaken, men de fikk beskjed om å vente. Først flere timer senere fikk de lov og da brukte helikopteret bare åtte minutter fra Oslo til Utøya.

Gjengedal vil unngå at Oslo igjen står uten helikopterberedskap og vil derfor ha døgnbemanning og et ekstra helikopter, skriver Aftenposten.¨

– Vi synes det mest hensiktsmessige er at vi får to helikoptre slik at vi kan ha en døgnkontinuerlig bemanning, sier Gjengedal.

Les også: Regjeringen vil gi mer penger til politihelikopter neste år

Han bekrefter at politiet har foreslått dette og at det er et spørsmål som må avgjøres på politisk nivå. Han har levert innspill til Politidirektoratet og Justisdepartementet.

Politidirektør Øystein Mæland er positiv til Gjengedals forslag.

– Det er ikke jeg som bevilger pengene, men Justisdepartementet. Men justisministeren har allerede vært ute og sagt at helikopterberedskapen vil bli omtalt i statsbudsjettet som legges fram nå i oktober, og at den vil bli styrket. Det er de signalene vi har fått, og det er vi glade for, sier Mæland.

Les også: Politihelikopter på bakken da alarmen gikk

Justisminister Knut Storberget (Ap) vil ikke kommentere saken nå, men mye tyder på at det kommer mer penger til bedre bemanning av helikopteret. Senest 7. september sa Storberget til TV 2 at regjeringen vil ta «betydelige grep» i neste budsjett.

– I budsjettet for 2012 skal vi sikre god kapasitet for politihelikoptre, sa Storberget.

Les flere nyheter her