Kritiserer bistandsadvokater i terrorsaken

Lederen for den nasjonale støttegruppa etter 22. juli, Trond Henry Blattmann, ber advokatene holde en lavere profil. Foto: Scanpix
Lederen for den nasjonale støttegruppa etter 22. juli, Trond Henry Blattmann, ber advokatene holde en lavere profil. Foto: Scanpix

Pårørende og etterlatte reagerer på opptredenen til flere av de 156 bistandsadvokatene i terrorsaken. Lederen for støttegruppa etter 22. juli ber bistandsadvokatene om å ta mindre plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av bistandsadvokatene som er oppnevnt for ofre, pårørende og etterlatte, Christian Lundin, sier han har fått mange reaksjoner fra klienter på måten enkelte av de andre advokatene har opptrådt på.

– Jeg har fått veldig mange reaksjoner fra mange klienter som jeg bistår, både etterlatte og skadde, som reagerer på opptredenen til flere av bistandsadvokatene. De opplever at de er altfor ivrige, og at de bidrar til et på mange måter uverdig show, sier Lundin til NRK.

Lederen for den nasjonale støttegruppa etter 22. juli, Trond Henry Blattmann, ber advokatene holde en lavere profil.

– Jeg har på mange måter sagt at noen bistandsadvokater tar for mye plass. Min oppfordring er: Ta mindre plass, ikke gjør dette til et sirkus, sier Blattmann.

Bistandsadvokat Sigurd J. Klomsæt sier han opplever at mange reagerer på at noen av kollegene hans er veldig synlige i mediebildet med sterke meninger.

– Noen ønsker nok at det er den type uttalelser jevnlig, mens andre blir minnet på sin sorg og sin vonde tid, og det synes jeg vi skal respektere. Så jeg har valgt i den senere tid å holde helt kjeft, sier Klomsæt.

Les flere nyheter her