Selvmål felte Vålerenga

Odd-keeper André Hansen avverger i duell med Veigar Páll Gunnarson på Ullevaal onsdag. Hansen holdt buret rent, og Odd Grenland slo Vålerenga på et selvmål. (Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX)
Odd-keeper André Hansen avverger i duell med Veigar Páll Gunnarson på Ullevaal onsdag. Hansen holdt buret rent, og Odd Grenland slo Vålerenga på et selvmål. (Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX)

Formsterke Vålerenga kunne blandet seg inn i medaljekampen, men et selvmål av Freddy dos Santos ødela mot Odd Grenland onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga hadde vunnet tre kamper på rad før møtet med Odd, men klarte ikke å fortsette seiersrekken. Gjestene fra Skien forsvarte seg godt og kunne til slutt feire 1-0-seier.

Med seier kunne VIF for alvor spilt seg inn i medaljestriden, men onsdagens tap på Ullevaal stadion betyr at Martin Andresens mannskap fortsatt ligger rundt midten av tabellen.

Avgjørelsen kom etter 71 minutters spill. Et hjørnespark fra Odd landet i feltet og gikk via Freddy dos Santos og i mål.

Vålerenga førte store deler av kampen, men slet med å spille seg gjennom et kompakt Odd-forsvar. Ved noen anledninger klarte likevel hjemmelaget å spille seg til gode sjanser, men det ble med forsøkene.

Verken Veigar Pall Gunnarsson, Mohammed Fellah eller Bojan Zajic klarte å omsette sjansene i scoringer.

Nær pangstart

Vålerenga burde ha vært i ledelsen da lagene gikk til pause etter et par store sjanser i løpet av første omgang. Bare to minutter var spilt da VIF var nær 1-0, men Gunnarsson klarte ikke å overliste Odd-keeper André Hansen.

Etter drøyt 25 minutter var det igjen nære på for Vålerenga. Morten Berre driblet seg gjennom Odd-forsvaret og slo inn til Mohammed Fellah. Avslutningen fra Fellah var imidlertid for svak. Fem minutter før pause kom vertenes tredje store sjanse. Innspillet fra Harmeet Singh foran mål fant ingen mottaker.

Defensivt Odd

Odd hadde ikke altfor mye å by på framover på banen, og gjestene lå ofte lavt på banen og spilte kompakt i forsvar for å holde kontroll på Gunnarsson og co. Det nærmeste skienslaget skapte foran VIFs mål i løpet av første omgang var et par halvsjanser.

Klanen ble mer og mer frustrerte utover annen omgang. De ropte på straffe da Gunnarsson gikk i bakken ti minutter etter hvilen, men dommer Per Ivar Staberg vinket spillet videre. Bojan Zajic fikk en stor mulighet, men skuddet gikk via en Odd-forsvarer og utenfor.

Selv om heller ikke Odd skapte mye i siste halvdel, kunne den lille supporterdelegasjonen fra Skien slippe jubelen løs etter 71 minutter da dos Santos sendte ballen i eget mål. Etter scoringen ble det mer fart i kampen, men flere scoringer ble det ikke.

Etter onsdagens tap ligger Vålerenga fortsatt på åttendeplass på tabellen. Odd klatret forbi Viking og er nummer ti.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden