Storberget fra nei til kanskje om DNA-lagring

I en kronikk i Bergens Tidende skriver justisminister Jens Stoltenberg (Ap) at "det kan bli nødvendig å revurdere de absolutte reglene om tilintetgjøring av restmateriale fra biologiske spor etter at en DNA-profil er blitt fremstilt for retten. Dette var han mot for fire år siden. Foto: Morten Holm / SCANPIX.
I en kronikk i Bergens Tidende skriver justisminister Jens Stoltenberg (Ap) at "det kan bli nødvendig å revurdere de absolutte reglene om tilintetgjøring av restmateriale fra biologiske spor etter at en DNA-profil er blitt fremstilt for retten. Dette var han mot for fire år siden. Foto: Morten Holm / SCANPIX.

Av hensyn til personvern og kostnader var justisminister Knut Storberget (Ap) mot at DNA-profiler skulle lagres etter at de var brukt i retten. Nå mener han «det kan bli nødvendig å revurdere».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en kronikk i Bergens Tidende skriver statsråden at «det kan bli nødvendig å revurdere de absolutte reglene om tilintetgjøring av restmateriale fra biologiske spor etter at en DNA-profil er blitt fremstilt for retten», melder VG.

Kronikken er skrevet sammen med førsteamanuensis og forfatter Ragna Aarli og professor Asbjørn Strandbakken.

For fire år siden mente Storberget at oppbevaring av DNA-informasjon kunne «skape usikkerhet hos de registrerte i forhold til hva opplysningene vil kunne bli brukt til i fremtiden».

Riktignok tar Ap-statsråden forbehold om at «alle implikasjoner relatert til personvern» må vurderes ved en eventuell lovendring.

Like fullt er han nå selv med på å skape nettopp den usikkerheten han advarte mot da Stortinget behandlet spørsmålet om lagring av DNA.

Overfor VG trekker justisministeren fram at DNA som er brukt i en rettssak, for eksempel kan være interessant dersom saken skulle bli gjenåpnet. Likevel understreker han at det foreløpig ikke er aktuelt å foreslå at reglene endres.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden