Avviser at Frp trekker byrådskrav

Oslo Frps leder Christian Tybring-Gjedde sier at han er misforstått om at han åpner for at Høyre kan danne byråd alene. Foto: Scanpix
Oslo Frps leder Christian Tybring-Gjedde sier at han er misforstått om at han åpner for at Høyre kan danne byråd alene. Foto: Scanpix

Leder i Oslo Frp, Christian Tyrbring-Gjedde, avviser at han har sagt at partiet trekker sitt krav om å få sitte i byrådet i Oslo uten å sitte i det selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble i morges kjent at Frp skulle være villig til å trekke sitt krav om å sitte i byrådet i Oslo. Ifølge NRK sier Frps Oslo-topp nå at han har blitt misforstått.

– Det eneste jeg har sagt er at det er naturlig at vi ikke får like stor innflytelse som vi har hatt, nå når partiet er halvert i forhold til inneværende periode, sier Christian Tybring-Gjedde til NRK.no.

Oslo Frps leder Christian Tybring-Gjedde ble sitert på at han hadde sagt at partiet ikke kan kreve plass i byrådet etter Høyres fremgang og Frps tilbakegang i valget, og ahn skal med det ha åpnet for at Høyre kan danne byråd alene.

– Det er en vurdering Høyre får ta. Jeg føler ikke at jeg er i en posisjon til å mene så sterke ting om dette. Jeg er tross alt leder for et parti som har blitt halvert. Det er nesten flaut, og i alle fall veldig svakt, sier Tybring-Gjedde til Klassekampen.

At Fremskrittspartiet i Oslo ønsker en bredest mulig borgerlig koalisjon, der også Venstre er med, har imidlertid Tybring-Gjedde ikke vært utydelig på.

Høyre avviser ikke en slik løsning, men leder for Oslo Høyre, Michael Tetzschner, sier at et mindretallsbyråd ikke er førstevalget.

– Hvis partiene på borgerlig side ikke klarer å samarbeide, er mindretallsbyråd eneste utvei. Hvis det blir nødvendig å danne et mindretallsbyråd, gjør Høyre det, sier Tetzschner.

– Det ville vært fint om Venstre la ned stridsøksa overfor Fremskrittspartiet og behandlet oss som et vanlig parti, sier Tybring-Gjedde videre til NRK.

Venstre har på sin side utelukket enhver mulighet for å sitte i byråd sammen med Frp i Oslo. Venstre er nå større enn Frp i hovedstaden.

Konturene av det nye byrådet som skal styre Oslo de neste fire årene kan begynne å ta form allerede i slutten av uken.

Forhandlingene om byrådssammensetningen i Oslo kommer trolig likevel til å bli en krevende jobb. I verste fall vil forhandlingene pågå i flere uker frem mot konstitueringen som finner sted 6. oktober.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden