Barca feilet i Mesterligastarten

Milans Thigao Silva har akkurat utlignet til 2-2 mot Barcelona og jubler for ett poeng i den første kampen i årets Mesterliga. (Foto: Scanpix)

Milan fikk en drømmestart på Camp Nou tirsdag. Gjestene reddet også uavgjort på overtid mot Barcelona i mesterligaen.

Thiago Silva steg til værs og headet inn 2–2 og utligningen. Da ble det stille på gigantstadion.

Pato trengte bare 24 sekunder på å sjokkere hjemmepublikummet. Omtrent rett fra avspark gikk han forbi en rekke motspillere og satte behersket inn 0–1.

Det er et av de raskeste målene i mesterligaens historie. Aller kjappest var Roy Makaay. Han scoret etter bare ti sekunder for Bayern München mot Real Madrid i 2006.

Milan åpnet friskt. Det tok likevel ikke så lang tid før «Barca»-maskinen fant det rette giret. Lionel Messi gikk forbi fire forsvarere i forkant av 1-1-målet. Pasningen endte på foten til en umarkert Pedro.

Like etter ga Andrés Iniesta seg med skade. Det åpnet for Cesc Fàbregas.

Avgjort

Kort etter pause slo David Villa til. Han løftet et frispark i mål fra vel 20 meter. Ballen gikk over muren og i det umulige hjørnet for Milan-keeper Christian Abbiati.

Messi var involvert i mye også denne gangen. Før pause traff han utsiden av stolpen på et frispark.

Argentineren opererer ofte i en egen klasse. Milans veteran Alessandro Nesta fikk merke det ved flere anledninger.

Milan forsvarte seg godt i 2.-omgangen, men var underlegne i sjanser og avslutninger. 2-2-scoringen kom nesten ut fra intet.

«Barca» fortsetter med bortekamp mot BATE Borisov. Milans neste oppgave blir Viktoria Plzen (slo ut Rosenborg) hjemme.

Arsenal hadde tre poeng i lomma

Arsenals Robin van Persie så lenge ut til å bli matchvinner borte Borussia Dortmund og gi engelskmennene en pangstart i mesterligaen, men to minutter før full tid dukket plutselig Ivan Perisic opp og utlignet til 1–1.

Nederlenderen van Persie scoret det eneste målet før pause. Det kom litt mot spillets gang. Borussia hadde flere store sjanser uten å treffe.

Perisic satt på benken fra start og måtte vente til 68 minutter før han slapp inn. To minutter før slutt av ordinær tid skjøt han inn en meget fortjent utligning. Han banket ballen inn etter en retur. Borussia var klart best på hjemmebane

Arsenals manager Arsène Wenger så kampen fra tribunen. Han er utelukket fra de to første rundene i gruppespillet. Bakgrunnen er at han kommuniserte via mobiltelefon med sitt trenerteam under en kamp mot Udinese i kvalifiseringen. Også da sonet Wenger en suspensjon.

Chelsea med drømmestart

Chelsea møtte tyske Bayer Leverkusen i sin første kamp og halte til slutt i land en komfortabel 2-0 seier. Scoringer av David Luiz og nyinnkjøpte Juan Mata sørget dermed for at londonlaget har fått en strålende start på årets turnering.

Men det kunne gått galt for de blå fra England. Tidligere Chelsea-spiller Michael Ballack var nær ved å gi tyskerne ledelsen i begynneslen av andre omgang.

«Kusen» hadde også ballen tidlig i nettet, men dommeren valgte å annullere målet - for mange en noe merkelig og tvilsom avgjørelse.

Også Chelsea fikk et mål annullert, men Meireles ble korrekt avvinket for offside.

Fernando Torres' måltørke fortsetter, men han var mannen bak forarbeidet på 1–0. Spanieren ga ballen til Luiz. Forsvareren plantet ballen ned ved stolpen.

Mata la på til 2–0 i tilleggstiden.

– Det var en vanskelig kamp for oss, men det var rettferdig at Chelsea vant. Det var bra arbeidsinnsats fra alle sammen. Vi hadde ballen mye og skapte mange sjanser og det er jeg fornøyd med, sa Chelsea-manager André Villas-Boas til Sky Sports.

Slik endte tirsdagens kamper i Mesterligaen:

Gruppe E:

Chelsea (England) – Leverkusen (Tyskland) 2-0 (0-0).

Mål: 1-0 David Luiz (67), 2-0 Juan Mata (90).

33.820 tilskuere.

Genk (Belgia) – Valencia (Spania) 0-0.

22.000 tilskuere.

Gruppe F:

Borussia Dortmund (Tyskland) – Arsenal (England) 1-1 (0-1).

Mål: 0-1 Robin van Persie (42), 1-1 Ivan Perisic (88).

65.590 tilskuere.

Olympiakos (Hellas) – Marseille (Frankrike) 0-1 (0-0).

Mål: 0-1 Lucho Gonzalez (51)

33.300 tilskuere.

Gruppe G:

APOEL Nikosia (Kypros) – Zenit St. Petersburg (Russland) 2-1 (0-0).

Mål: 0-1 Konstantin Zyrijanov (63), 1-1 Gustavo Manduca (73), 2-1 Ailton (75).

Rødt kort: Bruno Alves (76), Zenit.

21.000 tilskuere.

Porto (Portugal) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 2-1 (1-1).

Mål: 0-1 Luis Adriano (12), 1-1 Hulk (28), 2-1 Kleber (51).

Rødt kort: Jaroslav Rakitskij (40), Dmitro Tsjygrynskij (80), Shakhtar.

36.612 tilskuere.

Gruppe H:

Barcelona (Spania) – Milan (Italia) 2-2 (1-1).

Mål: 0- 1 Alexandre Pato (1), 1-1 Pedro Rodriguez (36), 2-1 David Villa (50), 2-2 Tiago Silva (90).