Klomsæt beholder advokatbevillingen

Advokatbevillingsnemden har besluttet at advokat Sigurd Klomsæt (bildet) får beholde sin advokatbevilling. (Foto: Scanpix)
Advokatbevillingsnemden har besluttet at advokat Sigurd Klomsæt (bildet) får beholde sin advokatbevilling. (Foto: Scanpix)

Advokatbevillingsnemden har besluttet at advokat Sigurd Klomsæt får beholde sin advokatbevilling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disiplinærnemnden i Advokatforeningen gikk inn for å ta fra Klomsæt bevillingen, men Advokatbevillingsnemden var ikke enig og konkluderer med at: «Advokat Klomsæt er ikke funnet å ha overtrådt noen bestemmelse i advokatforskriften kapittel 12, Regler om god advokatskikk. Han meddeles derfor ingen reaksjon.»

Les også. - Slakter avhørsmetodene i Baneheia-saken

Klomsæt var kritisert for å ha brutt god advokatskikk ved å utlevere dokumenter til en journalist i Dagbladet. Dette gjaldt saken der Klomsæt jobbet for frifinnelse av Viggo Kristiansen, som er dømt til forvaring for barnedrapene i Baneheia. Sigurd Klomsæt fikk tre klager mot seg for dette, fra to bistandsadvokater til de etterlatte og Statsadvokaten i Agder.

Les også: Anker Baneheia-avgjørelse

Advokatbevillingsnemden slår fast at det må være tillatt for advokater å samarbeide med hjelpere utenfor sitt kontor, også journalister.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden