Erna Solberg:

Takket ungdomspartiet for valgresultatene

– Uten Unge Høyre ville Høyre ha vært et mye mindre slagkraftig parti, sa partilederen under mandagens seierstale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erna Solberg trakk frem Unge Høyre som en av de viktigste årsakene til Høyres fremgang under gårsdagens valgvake.

– Jeg vil begynne med å takke både Høyres studentforbund og seniormedlemmene, alle kandidatene, folkevalgte, valgkampmedarbeiderne. Ja alle de nye medlemmene som plutselig har gått ut dagen etter at de har meldt seg inn og begynt å stå på stands og jobbet aktivt for å få flere med. Alle fortjener en grundig applaus, sa Erna Solberg i sin tale til Høyres medlemmer under gårsdagens valgvake for Høyre på Ballroom i Oslo.

Les også: Jubelen sto i taket

Men mer enn noen, trakk hun frem ungdomspartiet som en av de viktigste faktorene for de gode valgresultatene landet over.

– Men jeg har lyst å gi en særlig takk til Unge Høyre. De viste veien med et formidabelt skolevalgresultat. Men de sluttet ikke å jobbe etter det: De har stått på hele tiden frem. Uten Unge Høyre ville Høyre ha vært et mye mindre slagkraftig parti.

– Veldig hyggelig

Unge Høyre-leder Henrik Asheim er tydelig glad for at partilederen har lagt merke til innsatsen.

Unge Høyre-leder Henrik Asheim er takknemlig for støtten fra moderpartiet. Foto: Unge HøyreUnge Høyre-leder Henrik Asheim er takknemlig for støtten fra moderpartiet. Foto: Unge Høyre

– Det er veldig, veldig hyggelig av henne å løfte oss frem på denne måten, sier Asheim til ABC Nyheter.

– Det har vært utrolig å se så mange unge flinke folk drive valgkamp for Høyre.

Asheim har drevet valgkamp for Høyre siden 2001 og har med det lang fartstid innen valgkamp.

– Men jeg har aldri sett så mange gi så mye som i år, forteller han entusiastisk.

Les også: - Høyre valgets vinner

– Det at Erna løftet oss frem slik hun gjorde i går betyr mye.

– Det nye folkepartiet

Henrik Asheim (26) har vært leder for unge Høyre siden årsmøtet på Hamar i 2008, og han ble gjenvalgt for to nye år i fjor. Han mener at Høyre har blitt det nye folkepartiet.

– Det vi ser nå er en ny Høyre-bølge. Vi går frem der vi har slitt før, og det tyder på at vi har gjort noe riktig. Ikke minst i skolepolitikken. SV gjorde det katastrofalt dårlig på det feltet, og det er partiet som har skoleministeren. Jeg mener at skolepolitikk har vært en viktig enkeltsak i denne valgkampen.

Unge Høyre har den siste tiden fått 2.300 nye medlemmer, og ungdomslederen mener at mange av dem har gjort en kjempejobb ved å gjøre en formidabel innsats under valgkampen.

– De har gjort en kjempejobb med å ha medlemsaktiviteter – de har vært ute på skolene og vært svært aktive.

Les også: - En Høyre-bølge som på 70-tallet

– Kampen er ikke over

Asheim mener likevel ikke at kampen er over, selv om valgkampen-2011 nettopp er avsluttet. Han sier at det er viktig å se fremover mot neste Stortingsvalg i 2013.

– Selv om det har gått bra nå, så må vi ta noen grep for å vokse enda mer. Vi er ikke ferdige ennå, konkluderer Unge Høyre-lederen.

Unge Høyre var den klare vinneren av skolevalget der de kunne vise til en fremgang på 8,1 prosent. Dette førte til tidenes beste skolevalgresultat for ungdomspartiet som fikk en totaloppslutning på 24,3 prosent.

Moderpartiet har til sammenligning tirsdag en oppslutning på rundt 28 prosent etter at rundt 99 prosent av stemmene er talt opp.

Les også: Klart flertall for borgerlig opposisjon

Les flere nyheter her