Evakuering på Blindern

En bygning er evakuert etter det ble slått alarm like etter kl 11 tirsdag. MMS-foto: Karen Golmen.
En bygning er evakuert etter det ble slått alarm like etter kl 11 tirsdag. MMS-foto: Karen Golmen.

Sju personer ble sendt til legevakt for sjekk etter en ammoniakklekkasje i geologibygget på Universitetet i Oslo tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta

formalin, vandig oppløsning av formaldehyd brukt til desinfeksjon og som konserveringsmiddel. Formalin er sterkt slimhinneirriterende, kan fremkalle allergi ved hudkontakt og er kreftfremkallende ved langvarig høy eksponering.

Kilde: Store Norske Leksikon

Ansatte i geologibygget slo tirsdag formiddag alarm om lekkasjen, melder Universitas.

Ifølge vaktkommandør i Oslo brann-og redningsetat, Kai Hagberg, skal en person ha slått alarm kl 11.19 da han kom inn i et rom på bygget og kjente en sterk lukt.

Brannvesenet ankom deretter stedet og undersøkte rommet, hvor det står to femlitersbeholdere, én med amoniakk, og én med det kreftfremkallende stoffet formalin.

– Brannvesenet, som rykket ut med røykdykkere, fant et par femlitersflasker som trolig inneholdt ammoniakk, opplyser Kai Hagberg, vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat, til Dagbladet .

Han understreker at årsaken til evakueringen er at brannvesenet ønsket arbeidsro.

- Vi er nødt til å åpne dørene til rommet hvor lekkasjen oppstod, og i forbindelse med dette kan det komme ubehagelig lukt i andre rom.

Vaktkommandøren opplyser også at mellom åtte og ti personer er sendt til legevakten for sjekk, men at det etter det han kjenner til ikke skal være alvorlig for noen av personene.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden