Fare for streik i Widerøe

Dersom meklingen mellom Parat og NHO Luftfart ikke fører fram, går 300 kabinansatte i Widerøe ut i streik. Foto: Scanpix.
Dersom meklingen mellom Parat og NHO Luftfart ikke fører fram, går 300 kabinansatte i Widerøe ut i streik. Foto: Scanpix.

Alle Widerøe-fly blir stående på bakken torsdag morgen dersom de kabinansatte ikke blir enig med arbeidsgiveren i meklingen som startet tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom meklingen mellom Parat og NHO Luftfart ikke fører fram, går 300 kabinansatte i Widerøe ut i streik.

– En streik vil føre til at alle Widerøes flyavganger fra og med torsdag morgen innstilles, sier forhandlingsleder Lars-Petter Larsen i arbeidstakerorganisasjonen Parat.

Ifølge de kabinansatte i Widerøe kan arbeidstiden vare i inntil 15 timer per dag, 84 timer per uke, og i mange tilfeller starter arbeidsdagen klokka 4.15 på natta.

– Den ubekvemme arbeidstiden er svært ulikt fordelt mellom oss kabinansatte og vi krever jevnere arbeidsbelastning, sier leder for de kabinansatte i Widerøe, Kari Onarheim.

Ifølge Parat har NHO Luftfart og Parat allerede tariffestet at det skal avvikles to pauser på 30 minutter ved arbeidsdager over ti timer. Men de reagerer på at de kabinansatte likevel kun får avvikle én pause på 30 minutter.

Ved siden av å kreve at selskapet følger opp det partene har avtalt i tariffavtalen, krever de kabinansatte i Widerøe også overtidsbetaling ved arbeid på fridager og et lønnstillegg på 3,5 prosent.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden