Fortsatt borgerlig styre i Oslo

Høyrevalgvake på Ballroom i Oslo. Fabian Stang og Stian Berger Røsland ankommer Høyres valgvake i Oslo mandag kveld. Nå ligger det an til at de borgerlige fortsetter ved makten i hovedstaden. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Høyrevalgvake på Ballroom i Oslo. Fabian Stang og Stian Berger Røsland ankommer Høyres valgvake i Oslo mandag kveld. Nå ligger det an til at de borgerlige fortsetter ved makten i hovedstaden. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

90 prosent av stemmene i Oslo er talt opp - Høyre gjør et brakvalg i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da over 92 prosent av stemmene var opptelt, viste prognosen at Høyre får 36,3 prosent av stemmene. Det er en framgang på henholdsvis 11 og 14,5 prosentpoeng i forhold til de to foregående valgene. Arbeiderpartiet ser ut til å få 33,2 prosent oppslutning.

I motsetning til i de fleste fylker går Høyre mer fram enn Fremskrittspartiet går tilbake, og det ligger an til klart borgerlig flertall i bystyret. Arbeiderpartiet ligger an til å styrke sin representasjon i bystyret med to, men SV og Rødt begge ligger an til å miste bystyrerepresentanter.

Fremskrittspartiet ser for øvrig ut til å bli mindre enn Venstre i hovedstaden.

Dersom det var stortingsvalg, forteller prognosen at Høyre ville vunnet tre nye mandater og Venstre ett, mens Fremskrittspartiet ville miste to, SV og Kristelig Folkeparti ett hver.

Mandatfordeling i et tenkt stortingsvalg: Ap 6, SV 1 (-1), V 2 (+1), H 7 (+3), Frp 1 (-2), KrF 0 (-1).

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden