KrF-lederen mottatt med trampeklapp

Partileder Knut Arild Hareide og kjæresten Lisa Maria Larsen ankommer KrFs valgvake i forbindelse med kommune og fylkestingvalget 2011  på  Caféteateret på Grønland. i Oslo mandag kveld.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Partileder Knut Arild Hareide og kjæresten Lisa Maria Larsen ankommer KrFs valgvake i forbindelse med kommune og fylkestingvalget 2011 på Caféteateret på Grønland. i Oslo mandag kveld. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

KrF-leder Knut Arild Hareide ble mottatt med trampeklapp da han ankom partiets valgvake en knapp halv time etter at NRKs valgprognose kl. 21 viste 5,7 prosent oppslutning om partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lettelsen over å ha greid «å slå» de siste, langt svakere meningsmålingene for partiet kunne tydelig merkes på KrF-lederen som ble tatt imot av en valgvake befridd for den lett nervøse stemningen som preget forsamlingen tidligere på kvelden.

– Nå ligger vi i den øvre delen av 5-tallet. Det kan vi være rimelig fornøyd med, sa Hareide, som trolig ville drøyd langt lenger ut på kvelden med å dukke opp dersom prognosene hadde vært dårligere

Nestleder Dagrun Eriksen sier til NTB at valgprognosen gir håp om at den vonde trenden med tilbakegang er forbi.

I timene før valgprognosen trøstet KrF-erne seg med at det vil ta tid også for Knut Arild Hareide å løfte partiet.

Blant veteranene som mante til tålmodighet og framtidsoptimisme tross måtelig bra meningsmålinger for partiet de siste ukene, var tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland. Hun minner om at heller ikke hun løftet KrF til himmels umiddelbart etter at hun tok over som partileder i 1995

– Det tok to år å løfte partiet etter at jeg ble partileder. De gode målingene kom først i 1997, sier hun til NTB.

Svarstad Haugland sier at Knut Arild Hareide har gjort det godt i valgkampen. Partiet må bare være forberedt på at det vil ta mer tid å løfte oppslutningen, sier hun.

Også lederne i KrFU maner til tålmodighet:

– Vi har grunn til optimisme. KrF har vært gjennom en tøff periode, men ungdommen har ikke vendt oss ryggen. De slutter opp om partiet, sier KrFU-leder Elisabeth Løland til NTB. Hun er særlig spent på utfallet i Bergen, der den unge KrFU-politiker Rebekka Rossland kan få plass i bystyret hvis KrF fortsetter i byrådet etter valget.

Her er alle resultatene:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden