Åpner for å diskutere regjeringsspørsmålet

Audun Lysbakken under valgvaken til SV på Rockefeller i Oslo mandag kveld. Nå sier han at partiet må Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Audun Lysbakken under valgvaken til SV på Rockefeller i Oslo mandag kveld. Nå sier han at partiet må Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

SVs nestleder Audun Lysbakken sier at alt må på bordet i diskusjonen som skal starte i SV etter valgresultatet som ingen i partiet kan være fornøyd med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er klart man risikerer å havne i skyggen i et samarbeid med et stort parti. Det er ingen tvil om at samarbeidet er utfordrende, men jeg har tro på at det går an å løse. Jeg tror ikke vi skal gjøre dette valgresultatet til et spørsmål om SVs deltakelse i regjering eller ikke, men samtidig er ingen debatt ulovlig å ta nå.

Les alt om valget 2011 her

- Dersom noe vil ha spørsmålet om SV i regjering til debatt, så skal vi ta også den, sa Lysbakken til NTB kort tid etter at den første prognosen viste en oppslutning på 5,1 prosent for SV.

Les også: SV tar nedgangen med fatning

Tallet ble mottatt med en blanding av skuffelse og lettelse på SVs valgvake på Rockefeller i Oslo. Det ble mumlet både «nei» og «jøss» da det ble lest opp at både KrF og Venstre kom foran SV på lista, men samtidig var det lettelse å spore over at partiet ser ut til å kunne komme på 5-tallet.

– Dette er jo et brukbart stykke over meningsmålingene i det siste, og sånn sett er det en lettelse sammenlignet med worst case. Men ingen kan være fornøyd med dette resultatet, sier Inga-Marte Torkildsen til NTB.

Heikki Holmås slår fast at 5,1 ikke er noe SV kan være fornøyd med.

– Vi er nødt til å ta en diskusjon om hvordan vi skal reise oss, klare å mobilisere folk for våre saker. Den diskusjonen starter i morgen, og den skal være åpen.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden