Rømskog «vant» kommunevalget

Her er resultatet for Rømskog.
Her er resultatet for Rømskog.

Rømskog i Østfold var den første kommunen som ble ferdig med gjennomføringen av årets kommune- og fylkestingsvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede klokken 16.32 var samtlige stemmer fra den lille østfoldkommunen med rundt 700 innbyggere sendt inn, melder Statistisk sentralbyrå.

LES OGSÅ: Norges kjappeste kommune

Trolig må det forhandlinger til for å avgjøre om Ap-ordfører Nils Nilssen kan holde fast i klubba i fire år til. Arbeiderpartiet mister nemlig ett mandat til Senterpartiet. De to partiene får fire plasser hver i kommunestyret. Det får også Kristelig Folkeparti, mens Fremskrittspartiet beholder sin ene plass.

Selv om de tre største partiene får like mange seter i kommunestyret, er Ap blitt lillebror med 27,8 prosent oppslutning. Sp og KrF fikk henholdsvis 31,9 og 31,5 prosent, mens 8,8 prosent av de 432 som stemte i kommunen, ga sin støtte til Frp. Oppmøtet i Rømskog var på 79,6 prosent.

Her er alle resultatene:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden