SU-leder starter byggejobb i morgen

SU-leder Olav Magnus Linge under valgvaken til Sosialistisk Venstreparti (SV) på Rockefeller i Oslo mandag kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SU-leder Olav Magnus Linge under valgvaken til Sosialistisk Venstreparti (SV) på Rockefeller i Oslo mandag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

– I morgen starter jobben med å bygge et sterkere SV. I kveld skal vi kose oss, uansett utfall, sa SU-leder Olav Magnus Linge på SVs valgvake i Oslo en snau time før valglokalene stengte mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Linge takket den ganske unge og smått nervøse forsamlingen for innsatsen i valgkampen. Han viste blant annet til at SVs ungdomsorganisasjon SU har vervet rekordmange nye medlemmer.

Komiker Janne Rønningen gjorde sitt beste for jobbe opp humøret i forsamlingen, der pils dominerte fremfor rødvin på bordene, og der gulasj, kylling med bulgur eller pølse sto på menyen.

Les også: Lokalvalget 2011 minutt for minutt

Meningsmålingene har ikke blåst SVs vei i valgkampen, og gjennomsnittet for de siste ukene på 4,6 prosent er betydelige 1,6 prosentpoeng svakere enn ved forrige kommunevalg. Tallene fikk SV til å legge ut på sin mye omtalte busstur, og helt inn mot valget svingte enkeltmålinger for partiet mellom 3,6 prosent og 5,2 prosent.

– Vi har slitt på målingene, men det er da SV-ere bretter opp ermene og står på ekstra, sa partisekretær Silje Shei Tveitdal til forsamlingen som ventet på de første prognosene.

Ordførerkandidat i Oslo, Marianne Borgen, slo fast at SV må være fornøyd med innsatsen i valgkampen, uansett resultat og utfall:

– Vi har gjort det vi har kunnet for å få til et skifte i denne byen, sa hun.

Se resultatene her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden