- En god KGB-kandidat

Russlands president Dmitrij Medvedev (tv) og Storbritannias statsminister David Cameron (th) under en pressekonferanse i Moskva mandag. Foto: Scanpix/EPA.
Russlands president Dmitrij Medvedev (tv) og Storbritannias statsminister David Cameron (th) under en pressekonferanse i Moskva mandag. Foto: Scanpix/EPA.

Russlands president Dmitrij Medvedev uttalte mandag at hans gjest, Storbritannias statsminister David Cameron, ville ha blitt «en god KGB-agent».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to møttes for å forsøke å reparere båndene mellom de to landene, som ble skadelidende etter giftdrapet på en Kreml-kritiker i London i 2006, melder AFP.

- Jeg er sikker på at David ville ha blitt en god KGB-agent, sa Medvedev til journalister etter samtaler med Cameron, på spørsmål om han trodde gjesten ville ha blitt en god spion.


- Men i så fall ville han aldri ha blitt britisk statsminister, la han til, til latter fra publikum som bestod av britiske og russiske toppolitikere samt journalister.

Les også: Gorbatsjov langer ut mot Russlands ledere

Giftdrapet

Cameron har tidligere uttalt at han tror han en gang ble forsøkt rekruttert som russisk spion. Han avsto fra å kommentere spørsmålet.

Samtalene mellom Cameron og Medvedev er første gang partene har møttes bilateralt på toppnivå siden Aleksandr Litvinenko, en skarp kritiker av Vladimir Putin, døde av poloniumforgiftning i London. Dødsfallet skadet de bilaterale forbindelsene mellom landene alvorlig.

Putin, Russlands statsminister, anses av mange som landets egentlige leder. Han tjenestegjorde som KGB-agent i Øst-Tyskland for Sovjet.

Les også: - Vi drepte ikke Litvinenko

Møter Putin

Den britiske og russiske statsministeren møttes senere mandag.

Tjenestemenn i London sier dette er den første kontakten en britisk statsråd eller diplomat har hatt med Putin, Medvedevs mentor og forgjenger, siden drapet på Litvinenko.

Litvinenko anklaget på sitt dødsleie den daværende russiske presidenten for drap.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden