Vil stanse Berserk-serie på TV

Dette skal være blant de siste bildene tatt av seilebåten Berserk som er savnet i Sørishavet. Foto: New Zealand Defence Force / HMNZS Wellington / Scanpix.
Dette skal være blant de siste bildene tatt av seilebåten Berserk som er savnet i Sørishavet. Foto: New Zealand Defence Force / HMNZS Wellington / Scanpix.

Kaptein Jarle Andhøy ønsker å lage en TV-dokumentar om den siste Berserk-ekspedisjonen, der tre personer omkom. Det vil ikke mødrene til to av de omkomne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Reisen er ikke en eventyrreise. Den er en tragedie og en dødsreise. Jeg vil ikke at min sønns død skal bli underholdning på TV, sier Signhild Elvedal Nerhus. Hun mistet sin sønn, Tom Gisle Bellika (36), i den siste Berserk-reisen.

Hun får støtte av Cherie Banks, som mistet sin sønn Leonard J. Banks (32) i den samme ekspedisjonen.

De to mødrene ønsker nå å stanse kaptein Jarle Andhøys planer om å lage en dokumentar om den siste ekspedisjonen, skriver VG.

Les også: Media gir feil bilde av hva som skjedde

Avisen har fått tilgang til en e-post fra Andhøy til de pårørende der han skriver at han ønsker å lage en TV-serie om den siste Berserk-ekspedisjon.

Dokumentaren skal baseres på filmmateriale fra ekspedisjonen fra august 2009 til 22. februar 2011. Andhøy ønsker å fortelle historien til dem som er savnet, og hvilke verdier de og besetningen på Berserk står og sto for.

Les også: Berserk-søket er avsluttet

Han ønsker å få synspunkter fra de pårørende. Og de to mødrene ønsker ikke at deres sønners tragiske reise skal bli en TV-serie.

Arne Skaanes mistet sin sønn Robert Skaanes (34) den skjebnesvangre vinterdagen. Han deler ikke de to mødrenes meninger.

– Personlig har jeg ingenting imot en TV-serie. Tross alt var dette meningen da reisen startet i Alaska, sier Skaanes.

Les også: Berserk-drama kan bli TV-serie

Det er fortsatt ikke kjent hva som skjedde rundt forsvinningen av Berserk. Norske myndigheter etterforsker hva som kan ha skjedd med båten.

Jarle Andhøy ønsker ikke å kommentere denne saken i mediene.

Les flere nyheter her