SV-Kristin fortsetter som partileder uansett

Sosialistisk Venstrepartis leder Kristin Halvorsen kommer ikke til varsle sin avgang som partileder på talerstolen mandag kveld uansett hvor dårlig valg partiet kan gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilsynelatende upåvirket av meningsmålinger var det en munter og opplagt Kristin Halvorsen som avga sin stemme på Grünerløkka skole valgdagen.

Dystre meningsmålinger til tross ga SV-lederen uttrykk for at hun var fornøyd med valgkampen.

– Valgkamp er moro. Jeg synes vi klarte å få fram våre viktigste argumenter, konkluderte SV-lederen overfor et tallrikt pressekorps da hun kom ut fra stemmelokalet på Grünerløkka skole.

Halvorsen poengterte at hun ikke hadde satt noen prosentgrense for når hun eventuelt trekker seg som leder.

– Jeg har ikke vurdert å gå av, sa Halvorsen bestemt, og minnet om at hun ble valgt for to år på SVs landsstyre i vår.

– Nå har jeg ikke brukt en kalori på annet enn å mobilisere til valgkampen. Vi har klart å få fram at SV-sympatiserer mange steder vil avgjøre utfallet. Byer som Oslo blir en thriller.

Noe av det Halvorsen er mest fornøyd med under årets valgkamp, er den etter hvert så omdiskuterte valgbussen. Ikke bare fikk partiet pepper for at den forurenset mer enn andre busser. Ifølge TV 2 skal bussen dessuten ha råkjørt i en 30-sone i Troms.

– Det kjenner jeg ikke til, sier Halvorsen.

– Men det at partiledelsen samlet seg i en helt vanlig buss og kjørte land og strand rundt, ga en veldig lokal mobilisering. Det vet vi har hatt stor betydning. Så får vi se om det holder til mål.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden