Cliff Robertson er død

Cliff Robertson (1923-2011) er død, 88 år gammel. Bildet er tatt i 1986. Arkivfoto: Peter Hvizdak (AP Photo)
Cliff Robertson (1923-2011) er død, 88 år gammel. Bildet er tatt i 1986. Arkivfoto: Peter Hvizdak (AP Photo)

Oscar-vinneren døde en dag etter sin 88-årsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hollywood-skuespilleren Cliff Robertson har vært en populær skuespiller helt siden 1950-tallet. Han debuterte imidlertid på lerretet så tidlig som i 1943.

Ifølge BBC døde Cliff Robertson av naturlige årsaker i New York i går, lørdag 10. september.

Gjennombruddet kom med rollen som en ung John F. Kennedy i den biografiske filmen «PT-109» i 1963 – samme året som den amerikanske presidenten ble skutt og drept i Dallas.

I 1968 fikk Robertson en Oscar for sin hovedrolle i filmen «Charly».

Ettertraktet skuespiller

Senere har Cliff Robertson markert seg som en ettertraktet skuespiller i en rekke filmer og TV-serier, og spilte blant annet både i den populære 80-tallsserien «Falcon Crest» og i rollen som «onkel Ben Parker» i de senere årenes «Spider Man»-filmer.

Robertson er også kjent for sin rolle i den norske filmen «Pakten» (regissert av Leidulv Risan) fra 1995, der han spilte mot Robert Mitchum og Espen Skjønberg.

– Min far var en kjærlig far, en god venn, en dedikert proff og en hederlig mann, sier datteren Stephanie Saunders i en uttalelse i forbindelse med farens død, melder Associated Press.

– Han sto både familien, venner og kolleger nær i både gode og dårlige tider. Vi vil savne ham voldsomt.

Var også regissør

Foruten en innbringende skuespillerkarriere gjorde Cliff Robertson seg også bemerket som regissør på 1970-tallet.

I en periode som over flere år var Robertson svartelistet i Hollywood etter påstander om at direktøren i Columbia Pictures, David Begelman, hadde gjort underslag. Senere ble Begelman dømt for forholdene, men både han og Robertson ble senere tatt inn igjen i varmen.

Clifford Parker Robertson, III, som var hans fulle navn ble født i Los Angeles 9. september 1923, og døde altså bare en dag etter sin 88-årsdag i går, 10. september 2011.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden