Kledd for alle anledninger

NORSK: «Skins» fra norske Paal's Hens byr på en aldri så liten kulturkollisjon mellom tradisjon og ny teknologi.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi pakker inn våre kjæreste dingser i alle mulige antrekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Mobilutstyr

Skor seg på mobilutstyr

Med større etterspørsel etter mobiltilbehør har tilbyderne også blitt mange. Her er noen av dem som har et bredt utvalg av mobilutstyr på nett:

* Mytrendyphone.no

* Teleportalen.no

* iUtstyr.no

* iGadgets.no

Mer mobilmoro

Kanskje synes du at det som finnes inne i mobiltelefonen, gir deg mer glede enn det som sitter utenpå. Techradar.com presenterer på sine nettsider en liste over de 40 beste gratisspillene for Android-telefoner. Her er topp ti:

1. Angry Birds

2. Bebbled

3. Red Stone

4. Newton

5. Sketch Online

6. Drop

7. Frozen Bubble

8. Replica Island

9. Gem Miner

10. ConnecToo

(Kilde: techradar.com)

Det er et stort utvalg av deksler og etuier til iPhone, PC og nettbrett. Det blir som klær: Vi har fritidsklær, gå-bort-klær og smoking. Vi kler kulda ute, men det handler også om forfengelighet. Valget vårt signaliserer hvem vi er, sier rektor Trond Blindheim ved Markedshøyskolen.

I Blindheims iPhone-garderobe finnes to antrekk: Det svarte er for business og viktige møter. Det brune, eksklusive skinnetuiet med rustikt preg er for fritid og friluftsliv.

– På jobb har alle like telefoner, men med ulike etuier. Vi individualiserer telefonen ut ifra personlig smak, sier han.

Norsk design

– Jeg tror markedet er stort, spesielt blant unge mennesker som gjerne har størst ønske om å dele sin identitet med omverdenen. Men jeg tror ikke at mine design når spesielt bredt, det er de for sære til, sier den anonyme skaperen bak Paal's Hens, som lager såkalte skins for iPhone.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil du kamuflere den høyteknologiske dingsen din, kan du klistre på mønster med koselige strikketrykk – for eksempel av selbumønster, mariusgenser eller et motiv som minner om en Kvikk Lunsj-sjokolade.

Gjennom å være anonym, gir designeren, som kaller seg Paal, seg selv frihet til prøving og feiling med design og markedsføring, forklarer han. Og produksjonen er ikke større enn at brevene som følger med hvert «skin», fortsatt skrives med skrivemaskin.

Mangfold

Det finnes i dag beskyttelser og dekor i all verdens farger og materialer. Silikon, hardplast og skinn. Usynlige, fargesterke. Mønstrede, ensfargede. Billige, eksklusive. Enten du liker det klassiske og nøytrale eller det oppsiktsvekkende fargesprakende, kan du trolig finne noe som passer både deg og din elektroniske yndlingsdings. Mobiltelefoner, men også nettbrett og laptoper, kan «pimpes» til det ugjenkjennelige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Salget av beskyttelse til mobiltelefoner har vokst mye de siste årene, etter at det ble vanlig med smarttelefoner med store skjermer. De fleste kunder ønsker å beskytte telefonen mot riper og skitt, sier gründer Praba Ramiah i iUtstyr.no.

Har man en dyr telefon, bør tilbehøret stå i stil også prismessig, mener Trond Blindheim, som tror det ligger også andre tanker enn beskyttelse bak kjøp av etuier og deksler.

– At det beskytter telefonen, er noe vi kan bruke for å legitimere kjøpet. Det blir som å kjøpe store, dyre biler med sikkerhet som begrunnelse, sier Blindheim.

Inspirasjon

Med sitt særnorske design har ikke Paal tro på at hans klistreskins kommer til å treffe veldig bredt. Men han håper designet treffer hardt når det først treffer.

– Jeg er spesielt fascinert av kontrasten mellom gammelt og nytt. Strikkedesignet utstråler tradisjon, varme, nærhet og sunne verdier fra en tid med roligere tempo. Putter du dette på en iPhone, så har du en kulturkollisjon, sier Paal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Markedet for personalisering av elektroniske duppeditter kommer bare til å vokse i framtida, tror Blindheim. Når smarttelefonene etter hvert ser nesten like ut, skaper vi estetiske forskjeller som knytter seg til andre ting enn funksjonalitet og pris.

– Det er fint at vi er opptatt av det estetiske. Det skaper marked og arbeidsplasser, sier Blindheim.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter