Nordkvelle etter 39 sekunder

Viking-jubel etter Yann-Erik de Lanlay sin 1-2 skåring. Fra eliteseriekampen mellom Strømsgodset-Viking på Marienlyst Stadion i Drammen. Foto: Marius Knutsen / SCANPIX

Bare 39 sekunder brukte Fredrik Nordkvelle på å sende Strømsgodset i ledelsen mot Viking lørdag. Likevel klarte Viking 2-2 og ett poeng.

Nesten før publikum hadde rukket å sette seg smelte Godsets midtbanespiller Fredrik Nordkvelle (25) ballen forbi landslagsmålvakt Rune A. Jarstein via tverrliggeren og i nettmaskene etter pasning fra Anders Konradsen.

Gjestene fra Stavanger kom seg raskt etter kalddusjen, og i løpet av fem minutter snudde de kampen anført av 19-åringen Yann-Erik de Lanlay.

Etter 22 minutter sendte Viking-talentet pasningen som Trond Olsen ekspederte i mål fra kort hold.

Knappe fem minutter senere skjøt De Lanlay ballen utakbart nede i hjørnet for Godset-målvakt Adam Larsen Kwarasey og noterte sin andre fulltreffer for siddisene denne sesongen.

Glenn Andersen utlignet for drammenserne på hjørnespark fire minutter før hvilen etter at Viking-målvakten kom til kort i duellen.

Godt Viking-forsvar

Strømsgodset trykket på etter hvilen, men Viking forsvarte seg godt og avverget forsøkene fra drammenslaget.

Hjemmepublikummet skrek på straffespark etter en times spill da Lars Christopher Vilsvik ble felt inne i 16-meteren, men dommer Dag Vidar Hafsås vinket spillet videre.

Åge Hareides menn kunne derimot fort ha fått med seg alle poengene etter flere gode kontringer, men laget var for ineffektivt i avslutningene.

Viking har ikke vunnet på fremmed gress siden 19. juni.Drammenserne, som er med i medaljekampen, skuslet bort muligheten til å følge Tromsø på tabellen og måtte nøye seg med det fjerde uavgjorte resultatet på de fem siste kampene.