SV så vidt over sperregrensen

SV-leder Kristin Halvorsen (i midten) argumenterte så godt hun kunne mot Frp-leder Siv Jensen (t.v.) og Krf-leder Knut Arild Hareide (t.h.) under fredagens partilederdebatt i Lillestrøm Kulturhus, mens velgerne ser ut til å glippe for alle tre. Foto: Fredrik Varfjell (Scanpix)
SV-leder Kristin Halvorsen (i midten) argumenterte så godt hun kunne mot Frp-leder Siv Jensen (t.v.) og Krf-leder Knut Arild Hareide (t.h.) under fredagens partilederdebatt i Lillestrøm Kulturhus, mens velgerne ser ut til å glippe for alle tre. Foto: Fredrik Varfjell (Scanpix)

SV får en oppslutning på bare 4,1 prosent i VGs ferske partibarometer – og havner altså bare så vidt over sperregrensen ved stortingsvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at hadde det vært stortingsvalg kommende mandag, hadde SV ifølge målingen så vidt klart å komme inn. En oppslutning på 4,1 prosent er en nedgang på 1,7 prosentpoeng fra forrige måling som er tatt opp dagen før.

Les også:

Alle var fornøyde med seg selv

Kvinner, nerver og politi på partilederdebatt

Den siste tidens dårlige målinger får flere lokale SV-politikere til å kreve en grundig diskusjon om det rødgrønne regjeringssamarbeidet.

– Samarbeidet har tæret på oss. Vi drukner i dragsuget til Ap, sier SV-ordfører i Namsskogan i Nord-Trøndelag, Kari Ystgård.

Les også: SV under fire prosent på ny meningsmåling

Også SV-leder i Oppland, Hans Olav Lahlum, mener det bør bli mulig å diskutere en rødgrønn skilsmisse.

– Det er foruroligende målinger vi ser nå. Og hvis vi gjør et dårlig valg, må vi selvfølgelig ha en grundig diskusjon og evaluering. Det er åpenbart at også regjeringsstrategien vil inngå i en slik vurdering, sier Lahlum til VG.

Les også: Kristin Halvorsen retter kraftig skyts mot Siv Jensen

Selv er han imidlertid imot å gå ut av regjering etter valget.

– Min personlige mening er at nei, vi bør ikke gå ut av regjering, og nei, vi bør ikke på kort sikt skifte ut noen i ledelsen, sier han.

Ifølge målingen som InFact har tatt opp torsdag, har oppslutningen for Arbeiderpartiet stabilisert seg på 29,5 prosent (ned 0,1 prosentpoeng fra dagen før). Senterpartiet får en oppslutning på 6,1 prosent som er ned 0,7 prosentpoeng, Høyre: 25,8 (opp 0,8), Fremskrittspartiet: 16,3 (opp 0,5), Kristelig Folkeparti: 5,4 (ned 0,5), Venstre 6,2 (ned 0,3) og Rødt 2,8 (opp 1,7).

(©NTB)


Les flere nyheter her