Tromsø inn i gullkampen

Tromsøs Mos blir gratulert etter 2-4 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Tromsø på Telenor arena fredag kveld. Kampen endte 2-4. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.

Tromsø slo Stabæk 4–2 på Fornebu og er fem poeng bak Molde på sølvplass. «Gutan» fra nord er dermed med i gullkampen.

Mostafa «Mos» Abdellaoue scoret to i en kamp som Stabæk ledet 2–1 ved pause. I de siste 45 minuttene overtok TIL. Hjemmelaget gjorde større og mindre feil ved alle baklengsmålene.

TIL-seieren ble etter hvert fortjent i en kamp med god underholdningsverdi og mange målsjanser.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo skrøt uhemmet av «Mos».

– Mos blir A-landslagsspiller. Han kan være inne i troppen allerede neste gang. Det er spillere som han norsk fotball trenger med tanke på fremtiden. Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo var krystallklar over fredagens prestasjon av tomålsscorer Mostafa «Mos» Abdellaoue.

– Det var toppklasse over Mos. Han er hardt arbeidende og en fantastisk goalgetter. Se på målene her i dag. Rettvendt er han livsfarlig, men feilvendt har han stadig litt å gå på, oppsummerte TIL-trener Per Mathias Høgmo.

Saliou Ciss og Kara var ute hos Tromsø, mens Stabæk hadde Vegar Eggen Hedenstad utestengt i denne 6-poengskampen.

TIL kom til Bærum med en begredelig bortestatistikk. De hadde kun én borteseier i bagasjen fra før.

Statistikken ble forbedret mot et lag som ikke har slått TIL hjemme siden 2009. Stabæk har alltid hatt problemer mot Tromsø.

Lovende

Per-Mathias' Høgmos mannskap åpnet lovende og scoret først. Magnus Andersen dundret inn et ledermål i det 29. minutt. Morten Morisbak Skjønsberg, denne gang høyreback, var mindre heldig i forkant av scoringen.

Tromsø var en stang unna å øke ledelsen før Stabæk og Johan Andersson utlignet. Et praktfullt skudd fra 18 meter ble utakbar kost for TIL-keeper Marcus Sahlman.

Hjemmelaget hadde trøkk, vilje og et nytt mål på lager før pause. Morten Morisbak Skjønsberg la inn til Pálmi Rafn Pálmason som feide ballen inn fra kort hold. Fortjent trampeklapp fulgte Stabæk-spillerne til garderoben.

Ny giv

Men det klare Stabæk-initiativet før pause ble lagt igjen der; i garderoben.

TIL kom høyere opp på banen. Og både 2-2- og 3-2-målet, to raske scoringer, var flotte sett fra et nøytralt ståsted. Stabæk-trener Jörgen Lennartsson jublet ikke.

Tor-Marius Gromstad ble lurt da en lur Mostafa «Mos» Abdellaoue headet inn utligningen. Remi Johansen fikk avansere for lett da han dundret inn 3–2.

Og da Mos, som nå er opp i 12 seriemål, ordnet 4–2 lignet ikke Jon Knudsen på en landslagskeeper.

Mos, leiesoldaten fra Vålerenga, er en het kandidat til toppscorertittelen.Og Tromsø, som har igjen Molde hjemme, har ikke gitt opp kampen om gullet.