SV under fire prosent på ny meningsmåling

SV-leder Kristin Halvorsens innsats for å øke oppslutningen har ikke gitt uttelling så langt. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
SV-leder Kristin Halvorsens innsats for å øke oppslutningen har ikke gitt uttelling så langt. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Torsdag tangerte SV sin historiske bunnotering på fire prosent. Fredag havner partiet helt nede på 3,7 prosent oppslutning på Aftenpostens kommunevalgbarometer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meningsmålingen viser bare små endringer siden forrige måling i august, men SV går mest tilbake av alle partiene med 1,5 prosentpoeng og havner altså helt nede på 3,7 prosents oppslutning.

Les også: Kristin Halvorsen retter kraftig skyts mot Siv Jensen

Bare 45 prosent av de som stemte på partiet ved stortingsvalget i 2009 sier de vil stemme på SV i år. Til sammenligning svarer 78 prosent av Høyres velgere at de holder fast ved partiet i år.

Frp går mest fram på denne målingen med 1,4 prosentpoeng til 16,3 prosent, mens Høyre og Ap går fram med marginale 0,1 og 0,5 prosentpoeng til en oppslutning på henholdsvis 25,9 og 32,1 prosent.

Resultatene for de øvrige partiene (endring fra forrige måling i parentes): KrF 5,9 (+0,4), Sp 5,6 (-0,3), Venstre 5,5 (-1,4), Rødt 1,5 (-0,1) og Andre 3,5 (+0,5).

(©NTB)


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden