Meny

Døgnvill-festivalen i Tromsø:

Brannvesenet ville stanse billettsalget

Døgnvill-festivalen i Tromsø får fortsette billettsalget, selv om brannvesenets mener deres krav til rømningsveier ikke er innfridd (festivalpublikummet på bildet har ingen ting med denne festivalen å gjøre). Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Døgnvill-festivalen i Tromsø gjennomføres som planlagt, til tross for at Brannvesenet ville stanse billettsalget på grunn av for få rømningsveier.

Brannvesenet i Tromsø mener at Døgnvill 2011 må begrense billettsalget dagen før årets festival sparkes i gang, melder NRK Nordnytt.

Onsdag ettermiddag ble det derfor innkalt til ekstraordinært formannskapsmøte om brannsikkerheten på festivalen, som arrangeres på Valhall i Tromsø denne helgen. Det endte med at festivalen fikk fortsette billettsalget, tross kritikken.

Størst i nord

Døgnvill er Nord-Norges største festival, men skal ifølge brannvesenet ikke ha etablert nok rømningsveier i forhold til antall besøkende.

På programmet står størrelser som Robyn, John Fogerty, Roxette, Europe, Veronica Maggio, Enslaved og Kaizers Orchestra.

Festivalledelsen sier de har fått godkjenning hos politiet, og at de vil tape tre millioner kroner dersom de må selge færre billetter.

– Jeg tenker at dette antakelig er en feilformulering i innstillingen. Vi har alle våre godkjenninger i orden, både fra brannvesenet, politiet og når det kommer til skjenkeløyve, sier Markusson til NRK Nordnytt.

Mener sikkerheten er godkjent

Han mener at Døgnvill har alt på det rene og at brannvesenet har godkjent sikkerheten på festivalområdet.

– Vi mener det burde være et annet tak på antall personer på festivalen, enn det festivalledelsen har kommet frem til, sier Dan Tore Lyseggen ved Tromsø Brann- og redningsetat, som har satt et tak på 10.000 besøkende, inkludert artister med deres følge, andre gjester og akkrediterte.


Les flere nyheter her

Populært