Åpner for å fjerne Siv Jensen som Frp-leder

Frp og Siv Jensen faller på en ny meningsmåling noe som kan få konsekvenser for henne som leder av Fremskrittspartiet. (Foto: Scanpix)
Frp og Siv Jensen faller på en ny meningsmåling noe som kan få konsekvenser for henne som leder av Fremskrittspartiet. (Foto: Scanpix)

Frp faller som en stein på VGs partibarometer tolv dager før kommunevalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG skriver at flere i Fremskrittspartiet nå peker på at utviklingen kan få konsekvenser for Siv Jensen som leder.

Flere lokale partitopper mener at Siv Jensen bør løfte partiet til minst 17,5 prosent før valgdagen om halvannen uke.

- 12-tallet er for dårlig og vi bør opp fem prosentpoeng til valgresultatet vi hadde for fire år siden, sier Frps ordfører på Askøy, partiveteranen Knut Hanselmann til VG.

Ta ABC Nyheters partitest her

Dersom partiet opplever et dårlig valg svarer Hanselmann følgende om man da bør diskutere Siv Jensen og hennes rolle som leder av Frp.

- Ja, jeg håper virkelig vi tar en slik debatt også om Sivs rolle. Det mener jeg vi bør gjøre når det går godt, men også når det går dårlig. Vi skal evaluere hva vi har gjort på en ærlig og oppriktig måte.

- Det er ikke unaturlig at det dukker opp en lederdebatt hvis vi gjør det så dårlig, sier partiveteran i Tjøme, Per Ove Width.

Arbeiderpartiet får i samme måling 32,4 prosent noe som er opp 2,8 prosentpoeng sammenlignet med InFact-målingen i VG i forrige uke.

Høyre styrker seg med 0,6 prosentpoeng til 25 prosent, et nivå der partiet ser ut til å ha stabilisert seg. Kristelig Folkeparti bykser fram 1,8 prosentpoeng til 7,2 prosent. Sosialistisk Venstreparti gjør det også bra med en framgang på 1,4 til 6,3 prosent.

Venstre får 5,3 (-1,1), Senterpartiet 5,7 (-1,4) og Rødt får 1,9 (-0,5).

Ikke siden kommunevalget for 12 år siden, i 1999, har partiet hatt lavere oppslutning.

Valgforsker og professor ved NTNU, Anders Todal Jenssen, mener Frps lave oppslutning skyldes dårlig politisk håndverk av partiet.

– De har gjort en veldig dårlig valgkamp så langt. De kom dårlig i gang, og har heller ikke greid å løfte seg i debattene. Det er ikke et parti i storform, sier Todal Jenssen til VG.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy