Hodebry foran jubileumskampen

Egil «Drillo» Olsen har vunnet alle sine debut- og jubileumskamper som landslagssjef. Nå står han foran den viktigste, men han har fått uvant mye hodebry.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På venstresiden har vi noen spørsmålstegn, og vi får ikke svar på det siste før om et par dager. John Arne (Riise) sier han skal bli klar. Jeg håper han blir det, men jeg er ikke sikker, sa Drillo etter treningen på Nadderud tirsdag.

Morten Gamst Pedersen er allerede ute med skade. Må også Riise kaste inn håndkleet, forsvinner 166 landskampers rutine og en venstrekant alle Norges motstandere frykter.

– Vi har stort sett vært forskånet fra forfall i lang tid. Dette er litt spesielt, men jeg tror vi skal overleve selv om vi får et par forfall. Jeg har veldig mange friske og fine og klare spillere. Vi har de obligatoriske drilløvelsene på trening. Denne gang må vi prøve litt forskjellig, sa Drillo, som står foran den 25. kampen i sin annen periode som landslagssjef.

Gamsten spilte fra start i alle de 24 første, og han mangler bare 71 minutter på å ha vært på banen hvert spilte minutt. Fredag og tirsdag må Norge greie seg helt uten ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Annen type

– Vi har ingen som er lik Morten, så jeg må sette inn en annen type. Kombinasjonen av hodestyrke, løpskapasitet, venstrebein og innleggsfot er det ingen som besitter, sa Drillo, som er klar på at han har mange alternativer likevel. Særlig etter at han kalte Bjørn Helge Riise og Tarik Elyounoussi inn i troppen.

– Erik Huseklepp, Jonathan Parr, Daniel Braaten og Moa kan alle spille kant, og det kan Tarik og Bjørn Helge også. Det er mange muligheter, men jeg må fundere litt på det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagslege Thor Einar Andersen antydet at en avgjørelse om Riise kan drøye helt til fredag, og lukkede treninger både onsdag og torsdag indikerer at landslagsledelsen ikke akter å gi omverdenen innblikk i sine vurderinger rundt laguttaket.

Drillo førte Norge til seier i begge sine debutkamper som landslagssjef (6-1 mot Kamerun i 1990 og 1-0 mot Tyskland i 2009), og også i kamp nummer 25 (6-1 mot Qatar i 1993), 50 (2-0 mot Luxembourg i 1995), 75 (1-0 mot Island i 1997) og 100 (2-1 mot Makedonia i fjor). Kampen i Luxembourg var den eneste hvor poeng sto på spill.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tung trend

– Hvis vi vinner så er vi garantert å være med til siste slutt, men vi skal være klar over at det kan gå selv om vi skulle tape for Island. Med tap fredag og seier mot Danmark vil vi ligge veldig godt an, mener han.

Likevel er det ingen tvil om at Drillo ønsker seg tre poeng på Ullevaal fredag. Da må laget bryte en tung trend ved å slå Island på hjemmebane for første gang siden 1980. To uavgjorte og ett tap er den triste fasiten i hjemmekamper mot islendingene de siste 30 årene, og Drillo er forberedt på tøff kamp fra et islandsk lag som har mye mer inne.

– Island har hentet opp en del unge spillere siden vi slo dem i fjor, men foreløpig har de ikke slått ut i blomst i det hele tatt. Ut fra spillerne og klubbene deres er det et gedigent paradoks at Island ikke har gjort det bedre. De har underprestert kraftig som lag, og jeg mistenker at de kommer til å få et løft, sa han.

Håpet er at det ikke skal komme allerede fredag.

Les flere nyheter