Meny

Marcussen satte punktum med pers

Ida Marcussen innledet sjukampen med personlig rekord på 100 meter hekk mandag med 13,96, men endte på en 20. plass. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ida Marcussen avsluttet VM-sjukampen som hun begynte den – med å sette personlig rekord i en løpsøvelse. Likevel endte hun bare på 20.-plassen.

Hun nådde ikke målsettingen om en plass blant de ti beste, og hun var også langt unna den norske rekorden på 6226 poeng, for etter de sju øvelsene ble Marcussen stående med 5911 poeng.

Les også: Marcussen fikk drømmestart

Det var langt opp til gullvinner Tatjana Tsjernova fra Russland som hadde 6880 poeng. Den russiske jenta tok hjem gullet etter at storfavoritten Jessica Ennis fra Storbritannia hadde bommet i spyd. Ennis tok sølvet med 6751 poeng, mens bronsen gikk til Jennifer Oeser fra Tyskland med 6572 poeng.

Marcussen innledet sjukampen med personlig rekord på 100 meter hekk mandag med 13,96. Deretter gikk det litt opp og ned, flyten manglet og hun slet tungt i noen av øvelsene, men i den avsluttende 800-meteren fikk hun en opptur.

Der løp hun inn til 2.11,01 og perset med ett hundredel.

– Formen er der. At jeg klarte å løpe så fort på denne 800-meteren viste det. I denne konkurransen var det flyten som manglet, men den skal komme, og det er jo først OL i London neste år som er det store målet mitt, sa Ida Marcussen til NTB.

Les også: 18-åring best på 400-meter

Mistet gnisten

– Jeg startet sjukampen her veldig bra, men mistet gnisten i kule. Etter den øvelsen måtte jeg virkelig jobbe for å finne tilbake gnisten. Jeg klarte ikke det før på den avsluttende 800-meteren, men da kunne jeg løpe i ryggen på hun svenske jenta, så det var bare å følge på, fortalte Marcussen.

Hun slo fast at det er lenge siden hun har satt personlige rekorder i to ulike øvelser i løpet av en og samme sesong, og hun tar det som et godt tegn på at hun fortsatt er i bra framgang og har mer å hente.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg er litt skuffet over at jeg ikke fikk ut mer i denne sjukampen, for det er liten tvil om at jeg er i mitt livs form, men uten flyt går det ikke, sa hun.

Trenger mer råskap

– Jeg trenger mer råskap, og jeg må lære meg å gi blaffen mye mer enn jeg gjør i dag. Det gjelder rett og slett å tenke bare på meg selv.

– Andreas Thorkildsen har den råskapen og evnen til å fokusere på seg selv i de store konkurransene som jeg mangler. I så måte er han et fantastisk forbilde, sa Marcussen til NTB.

Dermed er det fortsatt sjuendeplassen fra VM i Osaka i 2007 som er Ida Marcussens beste VM-plassering. Det var i den samme konkurransen hun satte den personlige rekorden sin på 6226 poeng.

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært