Åpen for alle - alltid

Skiftet parti etter nakenskandale

VENSTRE OM FOR DYRENE: Frp-utkastede Siv Gørbitz har gått over til Venstre. Foto: Magne Turøy, Bergensavisen
VENSTRE OM FOR DYRENE: Frp-utkastede Siv Gørbitz har gått over til Venstre. Foto: Magne Turøy, Bergensavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-utkastede Siv Gørbitz har funnet seg nytt parti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra og med i dag vil den ekskluderte Frp-eren Siv Gørbitz representere Venstre i bystyret i Bergen, skriver Bergensavisen.

– Jeg kom frem til at alle partier vil ha et greit helsevesen, de vil ha skoler som fungerer og veier som er greie å kjøre på. Men det er én sak jeg brenner for og vil fokusere på, og det er dyrenes vel, sier Siv Gørbitz til Bergensavisen om hvorfor valget falt på Venstre.

Naken mann i sengen

Gørbitz ble ekskludert av Frp i fjor etter at hun fortalte at hun fikk en naken mann i sengen på årsmøtet til Hordalandslaget til partiet. En kvinnelig partikollega innrømmet å ha geleidet den avkledde mannen til en sovende Gørbitz midt på natten. Gørbitz mente at dette var ett av mange tilfeller av mobbing mot henne.

- Selv opplevde jeg det som svært sårende, uttalte Gørbitz til BA.

Etter 26 år som medlem, fikk hun en telefon fra fylkessekretæren om at hun nå var «aktivt utmeldt» som medlem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har skadet FrP ved å fortelle om skremmende trusler og stygg mobbing. Dette skulle holdes innad i partiet, kommenterte Gørbitz på Facebook etter ekskluderingen.

Ønsket velkommen

Gørbitz sier at hun ikke kommer til å stille til valg for Venstre om fire år.

– Nei, jeg skal gi meg som politiker – jeg vil bare ha en link inn mot et parti som jeg vet bryr seg om den saken som er viktigst for meg. Men jeg vil representere Venstre i bystyret ut denne perioden. Hittil har jeg stemt lojalt med Høyre, KrF og Frp. Det vil ikke vippe noe som helst om jeg ikke stemmer lojalt med de borgerlige på tampen av perioden, sier hun.

Hans-Carl Tveit, avtroppende gruppeleder for Venstre, har invitert Siv Gørbitz til å delta i gruppens arbeid for resten av inneværende valgperiode.

Les flere nyheter her