Meny

FN bekymret for rapporter om massedrap i Libya

FNs menneskerettssjef er bekymret for rapporter om massehenrettelser i Libya, angivelig utført av styrker lojale til Muammar Gaddafi i de siste dagene før diktatoren falt. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs menneskerettssjef er bekymret for rapporter om massehenrettelser i Libya, angivelig utført av styrker lojale til Muammar Gaddafi i de siste dagene før diktatoren falt.

– Vi er svært bekymret for rapportene som kommer om avskyelige menneskerettighetsbrudd i Libya, sa Rupert Colville, talsmann for FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navi Pillay, tirsdag.

Han trekker spesielt fram «det som ser ut til å være massehenrettelser hovedsakelig utført av styrker lojale til Muammar Gaddafi i dagene før de mistet kontrollen over Tripoli» som en grunn til uro.

En av de libyske opprørernes talsmenn har sagt at Gaddafi-lojale soldater drepte mer enn 150 fanger før de flyktet fra Tripoli. Lik av rundt 50 mennesker er også funnet i et fengsel ved siden av en militærbase som er forlatt av Gaddafis soldater.

På spørsmål om også opprørerne kan ha begått lignende krenkelser, sa Colville at det er en eller to ubekreftede rapporter om at mange soldater som var lojale mot Gaddafi, skal ha blitt henrettet.

Han oppfordret derfor begge sider til å frastå fra videre brudd på menneskerettigheter.

Les flere nyheter her

Populært