Meny

Mann drept av grizzlybjørn

Grizzlybjørner som angriper mennesker har blitt mer vanlig ettersom bestanden av bjørner har økt de siste årene (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Wallace (59) døde i et bjørneangrep.

Kroppen til 59-årige Wallace ble fredag funnet i et avsidesliggende område i Yellowstone nasjonalpark i Wyoming i USA, melder The Guardian.

Nasjonalparkvakter forsøker nå å fange bjørnen.

Dette er det andre dødelige bjørneangrepet i nasjonalparken denne sommeren. Vaktene lot bjørnen som angrep i juli leve fordi den beskyttet ungene sine.

Les også: Grizzlybjørn drepte turgåer

Kom alene

John Wallace kom til parken alene på onsdag og campet der. Han kan ha blitt drept på onsdag eller torsdag. En obduksjon av Wallace konkluderer med at han ble drept av en grizzlybjørn.

Vakter har nå satt opp feller for å fange og drepe bjørnen som angrep Wallace. De vil trolig finne ut om de har fanget riktig bjørn gjennom en DNA-analyse som sammenligner bjørnen med biologisk materiale fra drapsstedet.

Ingen vitner

- Det var ingen vitner til angrepet. Vi må være føre var siden vi aldri vil få vite omstendighetene rundt dette dødsfallet, sier en representant for parkmyndighetene.

De tror at bjørnen som drepte Wallace var en annen enn den som drepte tidligere i år..

Det bor mer enn 600 grizzlybjørner i Yellowstone National og i gjennomsnitt forekommer det ett bjørneangrep i parken årlig. Mer enn tre millioner mennesker besøker parken hvert år.

Les flere nyheter her

Populært