Meny

– Kokaindømt rømte fra Bolivia

Kokaindømte Stina Brendemo Hagen (bildet) skal ha rømt fra åpen soning i Bolivia. Her føres hun i rettslokalene da saken mot henne pågikk i fjor. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kokaindømte Stina Brendemo Hagen (21) skal ha rømt fra åpen soning i Bolivia, skriver Dagbladet.

Den norske kvinnen ble i slutten av juli løslatt fra San Sebastian-fengselet i Bolivia etter å ha betalt en kausjon på rundt 350.000 kroner.

Ifølge Dagbladet har ikke Brendemo Hagen meldt seg for politiet slik hun hadde avtalt, og det norske generalkonsulatet i Bolivia bekrefter at de har tatt kontakt med ambassaden i Brasil, dit de tror at hun har flyktet.

- Jeg har bedt dommeren om å omgjøre kausjonsvedtaket, slik at hun kan pågripes. Vi vil jobbe for at hun skal bringes tilbake til Bolivia for å sone ferdig straffen, sier statsadvokat Claudia Mancilla til VG tirsdag.

Les også: Vil sone ferdig i Bolivia

Nektet pass

Brendemo Hagen fødte i fjor en sønn i fengselet. VG skriver at sønnen er reist til Norge sammen med Brendemo Hagens mor.

Utenriksdepartementet opplyser at de ikke har utstedt noe pass til kvinnen nylig.

– Vi vil ikke kunne utstede pass til en person som har fått inndradd passet på grunn av en straffbar handling, sier pressevakt Marte Lerberg Kopstad til Dagbladet.

Ifølge VG møtte 21-åringen opp på den norske ambassaden i Brasilia og søkte om pass, men hun fikk avslag. Avisen skriver også at UD har sendt beskjed til alle norske ambassader i området om at Brendemo Hagen ikke skal få utstedt pass.

Les også: Fødte en sønn i Boliviansk fengsel

Tiltalt i Norge

Nå er det bare Madelaine Rodriguez (25) av de tre norske kvinnene som ble pågrepet i Bolivia i 2008 som fortsatt sitter i kvinnefengselet San Sebastian. Den tredje kvinnen klarte å rømme i februar i fjor ved å bryte meldeplikten og etter å ha fått norsk nødpass. Hun er nå tiltalt for smuglingsforsøket i Norge, og denne rettssaken starter i Oslo tingrett 5. september.

Brendemo Hagen ble pågrepet av boliviansk politi sammen med to andre norske kvinner i mai 2008 mistenkt for kokainsmugling fra Bolivia til Norge. I april i fjor ble hun dømt til 13 år i fengsel for å forsøke å smugle 22,4 kilo kokain til Norge. Dommen ble senere redusert til 10 år og åtte måneder.

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært