Meny

Strauss-Kahn fikk stående applaus i IMF

Dominique Strauss-Kahn er på vei hjem til Frankrike etter at anklagene mot ham ble droppet nylig. Han fikk stående i applaus i IMF da han traff gamle kolleger mandag. (Foto: REUTERS / Kena Betancur / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en varm avskjed for Dominique Strauss-Kahn da han mandag besøkte sine gamle kolleger i IMF for å ta farvel.

Den tidligere lederen for Det internasjonale pengefondet fortalte sine tidligere medarbeidere at han beklaget overfor alle som ble skadelidende i skandalen, og ba om unnskyldning for de negative konsekvensene saken har fått for IMF.

Besøket var det første siden voldtektsanklagen mot Strauss-Kahn ble frafalt i forrige uke.

Les også: Forlot retten som en fri mann

– Strauss-Kahn har antydet at han under et personlig besøk til IMF senere i dag, vil sette pris på muligheten til å ta farvel med de ansatte, het det i et internt notat som ble sendt ut til ansatte i IMF mandag.

Omtrent halvparten av de ansatte møtte franskmannen i pengefondets hovedkvarter i Washington, der den ikke lenger voldtektssiktede økonomen fikk stående applaus.

Inntil han i mai ble arrestert og siktet for å ha forsøkt å voldta en stuepike på Sofitel Hotel i New York, var Strauss-Kahn leder for den globale finansinstitusjonen og ble sett på som en sterk kandidat i det franske presidentvalget. Anklagene mot ham ble droppet i forrige uke.

Les flere nyheter her

Populært