Strauss-Kahn fikk stående applaus i IMF

Dominique Strauss-Kahn er på vei hjem til Frankrike etter at anklagene mot ham ble droppet nylig. Han fikk stående i applaus i IMF da han traff gamle kolleger mandag. (Foto: REUTERS / Kena Betancur / SCANPIX)
Dominique Strauss-Kahn er på vei hjem til Frankrike etter at anklagene mot ham ble droppet nylig. Han fikk stående i applaus i IMF da han traff gamle kolleger mandag. (Foto: REUTERS / Kena Betancur / SCANPIX)

Det ble en varm avskjed for Dominique Strauss-Kahn da han mandag besøkte sine gamle kolleger i IMF for å ta farvel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere lederen for Det internasjonale pengefondet fortalte sine tidligere medarbeidere at han beklaget overfor alle som ble skadelidende i skandalen, og ba om unnskyldning for de negative konsekvensene saken har fått for IMF.

Besøket var det første siden voldtektsanklagen mot Strauss-Kahn ble frafalt i forrige uke.

Les også: Forlot retten som en fri mann

– Strauss-Kahn har antydet at han under et personlig besøk til IMF senere i dag, vil sette pris på muligheten til å ta farvel med de ansatte, het det i et internt notat som ble sendt ut til ansatte i IMF mandag.

Omtrent halvparten av de ansatte møtte franskmannen i pengefondets hovedkvarter i Washington, der den ikke lenger voldtektssiktede økonomen fikk stående applaus.

Inntil han i mai ble arrestert og siktet for å ha forsøkt å voldta en stuepike på Sofitel Hotel i New York, var Strauss-Kahn leder for den globale finansinstitusjonen og ble sett på som en sterk kandidat i det franske presidentvalget. Anklagene mot ham ble droppet i forrige uke.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy