- Gaddafis sønn drept

Opprørerne i Libya hevder også at Gaddafis etterretningssjef Abdullah al-Senussi, som er etterlyst av Den internasjonale straffedomstolen ICC, skal være drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De libyiske opprørerne hevder at en av Muammar Gaddafis sønner, Khamis Gaddafi er drept i kamper i Sør-Livba.

Døde på sykehus?

Ifølge oberst Al-Mahdi Al-Haragi ble Khamis såret i kamp og fraktet til et sykehus, der han senere døde av skadene.

Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold. Opprørsstyrkene har flere ganger tidligere kunngjort at 28 år gamle Khamis, som ledet den såkalte Khamis-brigaden, en brutal og velutstyrt eliteenhet i den libyske hæren, har blitt drept, men dette ble den gang tilbakevist av Gaddafi-regimet, og Khamis viste seg senere på fjernsyn.

Videre melder opprørsstyrkene at de også «nesten sikre» er på at Gaddafis etterretningssjef Abdullah al-Senussi skal ha blitt drept lørdag, angivelig i samme angrep som tok livet av Gaddafis sønn, Khamis.

Men ingen av dødsfallene er så langt offisielt bekreftet.

- Etterretningssjef også drept

Al-Sanussi er en av tre i den libyske toppledelsen som Den internasjonale straffedomstolen ICC har utstedt arrestordre på. Etterretningssjefen er i likhet med Gaddafi selv og hans sønn Saif al-Islam etterlyst for forbrytelser mot menneskeheten og systematiske angrep på sivile i Libya.

Angrepet der al-Sanussi og Khamis ska ha blitt drept skjedde ifølge opprørerne i byen Tarhouna, ni mil sørøst for Tripoli.

Mandag meldte algeriske myndigheter at Gaddafi, hans kone og tre av hans barn, hadde flyktet til landet.

Ifølge uttalelsen er Gaddafi-familiens ankomst meldt både til FN og Det libyske overgangsrådet. Algerie har hittil forholdt seg strengt nøytralt til konflikten i Libya, noe som har fått enkelte av opprørerne til å anklage landet for å støtte Gaddafi-regimet.

Les også: Gaddafis familie er i Algerie

Les flere nyheter her

Personvernpolicy