Meny

Tidligere nynazist varetektsfengslet i fire uker

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere nynazisten (33) som før helgen ble pågrepet med ulovlige våpen og sprengstoff, er varetektsfengslet i fire uker i Ringerike tingrett.

Mannen ble pågrepet i Oslo sist fredag og er siktet for blant annet frihetsberøvelse, vold og trusler, samt ulovlig besittelse av våpen og sprengstoff.

33-åringen må sitte i varetekt med brev- og besøksforbud. Fengslingen er begrunnet med gjentakelsesfare, opplyser politiadvokat Per Thomas Omholt til NTB.

Politiet har ingen grunn til å knytte eks-nynazisten opp mot terrorangrepene i Oslo eller på Utøya på noen som helst måte. Det understreker både Omholt og politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt overfor Aftenposten.no.

Fant våpen og sprengstoff

Politiet fant i forrige uke våpen og sprengstoff på en adresse hvor 33-åringen skal ha oppholdt seg tidligere.

Mannen er også siktet for heleri av politieffekter.

– Vi beslagla deler av en politiuniform i en bolig han disponerer, sier Omholt til NTB.

Ifølge mannens forsvarer, Vidar Lind Iversen, erkjenner mannen de faktiske forholdene, men ikke siktelsen som gjelder trusler og legemsbeskadigelse.

Dømt for våpensalg

33-åringen har ifølge forsvareren ikke noe kontakt med det høyreekstreme miljøet i dag. Heller ikke politiet har foreløpig opplysninger som tyder på at mannen har slike forbindelser.

Mannen ble på slutten av 1990-tallet dømt for å ha solgt våpen til personer i det høyreekstreme miljøet, og i 2001 ble det beslaglagt pistoler, sprengstoff og to politiuniformer hjemme hos ham. (©NTB)

Les flere nyheter

Populært