Meny

CNN: Lockerbie-bomberen ligger for døden

Abdel Basset al-Megrahi (bildet), mannen som ble dømt for Lockerbie-bomben i 1998, ligger i koma og er døden nær, ifølge CNN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble dømt til livsvarig fengsel for Lockerbie-bombingen i 1988, Abdel Basset al-Megrahi, ligger i koma og er døden nær, ifølge CNN.

Bombedømte Abdel Basset al-Megrahi svever inn og ut av koma og har sluttet å ta til seg næring. Han kommer trolig til å dø om kort tid, melder CNN.

Reportere fra kanalen har besøkt den kreftsyke libyeren i Tripoli, der han etter Muammar Gaddafis fall nå blir pleiet av familiemedlemmer.

Les også: Lockerbie-bomberen løslatt i dag

Med al-Megrahis bortgang vil trolig også opplysninger som kan kaste lys over hvem i den libyske regjeringen som autoriserte bombeangrepet, gå tapt, melder CNN. Den tidligere etterretningsoffiseren al-Megrahi er muligens den eneste nålevende personen som vet hvem som beordret bombingen.

Al-Megrahi ble dømt til livsvarig fengsel for angrepet mot et Pan American-fly over Lockerbie i Skottland i 1988. 270 mennesker mistet livet.

Etter å ha sonet bare åtte år av straffen, ble han i 2009 satt fri og fikk reise hjem til Libya, til store protester fra ofrenes pårørende.

Tidligere søndag varslet opprørsrådet i Libya at de ikke kommer til å utlevere al-Megrahi.

– Vi vil ikke gi noen libysk borger til Vesten, sa opprørsrådets justisminister Mohammed al-Alagi.

– Megrahi har allerede blitt dømt én gang, og han vil ikke bli dømt igjen. Vi utleverer ikke libyske statsborgere, det gjør Muammar Gaddafi, sa opprørernes justisminister.

Les flere nyheter her

Populært