Meny

Forteller om overgrep hos Gaddafi-familien

En kvinne forteller at Muammar gaddafi helte kokende vann over henne. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Husene som har tilhørt Gaddafi-familien i Tripoli gjennomsøkes grundig av plyndrere, journalister og nysgjerrige libyere. Bak murene finner de både luksus og grufullheter.

Fulle lagre av rådyr brennevin og champagne, boblebad, marmorfliser og luksuriøse elektronikkvarer. Det var noe av det som møtte inntrengerne på strandeiendommen til Muammar Gaddafis sønn Hannibal etter at de verste kampene var over i Tripoli i forrige uke.

Søndag besøkte CNNs korrespondent det overdådige boligområdet ved stranden i Tripoli, der Hannibal og kona Aline ikke bare skjulte sine rikdommer for Libyas befolkning, men også brutale overgrep mot sine egne ansatte.

Shwygar Mullah, en 30 år gammel etiopisk kvinne, forteller at hun har vært barnepike for to av Muammar Gaddafis barnebarn i ett år. For seks måneder siden bestemte barnas mor, Aline, seg for å straffe barnepiken.

– Hun tok meg med til et av badeværelsene. Hun bakbandt meg og bandt føttene mine. Teipet over munnen min og startet å helle kokende vann over hodet mitt, forteller kvinnen.

Hele kroppen hennes er ifølge CNN dekket av arr og fortsatt verkende sår. Overgrepene skjedde flere ganger, og andre ansatte ble nektet å gi barnepiken hjelp.

– På ett tidspunkt kom det mark krypende ut av hodet mitt. Hun hadde gjemt meg og ingen fikk se meg, sier Mullah til CNN.

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært