Mystisk feil i kirkeregisteret

Mange som er utmeldt eller aldri har vært medlemmer av Den norske kirke får likevel tilsendt valgkort til årets menighetsrådsvalg. Her kirken i LOm (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Mange som er utmeldt eller aldri har vært medlemmer av Den norske kirke får likevel tilsendt valgkort til årets menighetsrådsvalg. Her kirken i LOm (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Mange som er utmeldt eller aldri har vært medlemmer av Den norske kirke får likevel tilsendt valgkort til årets menighetsrådsvalg. Nå prøver Kirkerådet å komme til bunns i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mistanken er at det kan være en sammenheng mellom feilregistreringen og flytting i perioden etter forrige kirkevalg i 2009 og at problemene ligger hos Folkeregisteret, skriver Dagen.

Fagdirektør Bengt Unnerud i Kirkerådets seksjon for IKT, bekrefter at det er en problemstilling de jobber med.

– Det er en av tingene vi sjekker. Vi har nær kontakt med andre offentlige registre, men vil avklare om dette skyldes en intern feil før vi går videre, sier Unnerud til Dagen.

Kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet, Trude Evenshaug, sier til Dagen at hun verken kan avkrefte eller bekrefte at det skjer en form for feilkobling i Folkeregisteret.

– Vårt register er koblet opp mot Folkeregisteret, og vi registrerer at det er feil hos dem, rett og slett fordi vi får veldig mange valgkonvolutter i retur.

Evenshaug påpeker at det er mange muligheter for feilregistreringer i kirkens medlemsregister.

– Det store feilgrunnlaget er at registeret ble opprettet på bakgrunn av Folkeregisteret. Når man putter hele befolkningen inn i kirkeregisteret sier det seg selv at mange må ut.

Kirkerådet ga folk mulighet for å gi en tilbakemelding med en returkonvolutt ved forrige valg i 2009. Nesten 26.000 nordmenn benyttet seg av muligheten da.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy