Breivik får kjærlighetsbrev

Anders Behring Breivik (skjult) får tilsendt kjærlighetsbrev fra kvinner over hele verden. (Foto): Scanpix).
Anders Behring Breivik (skjult) får tilsendt kjærlighetsbrev fra kvinner over hele verden. (Foto): Scanpix).

Kvinner fra hele verden sender brev til terrorsiktede Anders Behring Breivik (32). Han får ikke lese brevene som blir sendt til ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brevene er av ulik karakter, alt fra kristne som vil helbrede ham, til kvinner som spiller på en morsrolle eller som sender kjærlighetsbrev, skriver VG. I tillegg får han trussel- og hatbrev.

Verken sjokkert eller overrasket

Breivik er isolert med brev- og besøksforbud, og får derfor ikke tilgang til brevene, som kommer fra mennesker over hele verden. Det er snakk om en betydelig mengde brev, ifølge VGs opplysninger.

Fengselsprest Kjell Arnold Nyhus, ved Hamar og Ilseng fengsler, sier han ikke er overrasket.

– Jeg er verken sjokkert eller overrasket. Det er såpass mange spesielle folk ute i samfunnet som er helt på kanten av galskap, som kan finne på å gjøre noe slik som dette, sier Nyhus til VG.

Verken fengselsdirektør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel og forvaringsanstalt eller politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ønsker å kommentere saken. Breiviks forsvarer Geir Lippestad sier at han ikke er kjent med hva hans klient får av post.

Til Skien?

Behring Breivik kan også bli flyttet fra Ila fengsel i Bærum til Skien fengsel, ifølge en leder i kriminalomsorgen.

Dette kan skje så fort politiet ikke lenger trenger å avhøre ham like ofte, forteller Bjørn Krogsrud, direktør i Kriminalomsorgen region sør til NRK.

Skien fengsel er ett av to fengsler i landet med særlig høyt sikkerhetsnivå. Det andre er Ringerike fengsel. Flere har tatt til orde for at den terrorsiktede ikke bør sone i Ringerike fengsel fordi det har utsikt over Tyrifjorden der Utøya ligger, men det synes ikke Krogsrud er noe argument. Likevel synes han Skien fengsel er mer aktuelt.

– I den grad han skal isoleres en periode, har Skien avdelinger som er betydelig mindre i antall innsatte enn det Ringerike har. Mitt råd ville nok være å heller foretrekke Skien, sier Krogsrud til NRK.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy