Okparaebo innledet VM med norsk rekord

Norske Ezinne Okparaebo i kvinnenes 100-meter i VM-starten søndag. Foto: Scanpix/AFP.

Ezinne Okparaebo løp inn til 11,21 og satte norsk rekord i VM-starten på 100 meter søndag. Det ga også automatisk plass i mandagens semifinale.

– Jeg var både litt spent og nervøs i og med at dette var det første løpet i dette mesterskapet, men jeg følte jeg fikk til et bra løp, sa Okparaebo til NTB.

Det var jamaicanske Kerron Stewart som vant Okparaebos heat med 11,13 sekunder foran gambiske Ruddy Zang Milama, som hadde 11,20.

Ezinne Okparaebo hadde også den gamle norske rekord med 11,23. Den satte hun under EM i Barcelona i fjor høst.